Zdroj: Hnutí Brontosaurus

Léto bude! 10 tipů na dobrodružství

I když pandemická situace vypadá pořád všelijak, léto opravdu bude. Inspiruj se našimi letními tipy na zajímavé prázdninové akce, které pořádají givtí neziskovky. Máme něco pro sportovce, hudební nadšence, intelektuály i rodiny s dětmi. Tak hurá do toho!

Turistikuj!
Klub českých turistů je osvědčená klasika. Během celého léta pořádají spoustu výletů po celé republice. Můžeš do hor nebo do údolí, pěšky nebo na kole, s dětmi nebo bez nich, stačí si jen vybrat.
Více informací tady.

Poslouchej!
Smetanova Litomyšl je festival klasické hudby, ale nabízí i speciální sekci pro všechny, kteří na klasiku moc nejsou. A to všechno v nádherné Litomyšli, neobjevené perle moderní české architektury.
Více informací tady.

Tancuj!
Letní workshop pro taneční začátečníky i pokročilé pořádá AT Studio Domino. Kromě tance budou na programu i další sportovní aktivity, takže perfektní akce pro všechny, kteří chvíli neposedí.
Více informací tady.

Odpoj se!
Pár dní nebo týdnů na louce uprostřed lesů bez elektřiny a bez internetu nabízí Loukaři.
Pořádají tábory pro různé věkové kategorie a dokonce i tábor pro rodiče s dětmi. A to všechno bez obvyklých civilizačních výdobytků.
Více informací tady.

Vzdělávej se!
V Orlických horách si můžeš kromě dechberoucích výhledů užít i intelektuální dobrodružství. V rámci akademických týdnů se konají přednášky z psychologie, filosofie, historie i přírodních věd. Bude taky divadlo, koncerty a autorské čtení.
Více informací tady.

Šlápni do pedálů!
Pokud chceš zažít nové cyklistické dobrodružství, přihlas se na cyklistický závod Vendryňský kotár. Startovat můžou děti i dospělí a vítěze samozřejmě neminou diplomy, ceny a nehynoucí sláva.
Více informací tady.

Pomáhej!
Hnutí Brontosaurus je tu pro všechny, kteří se chtějí o prázdninách bavit a pomáhat zároveň. Na jejich dobrovolnických akcích můžeš kosit louky, opravovat historické památky nebo sadit stromy. Stačí si jen vybrat.
Více informací tady.

Improvizuj!
Začátečníci, pokročilí i profesionální hudebníci můžou rozjet svoje improvizační umění na Czech jazzwork workshopu, který pořádá Česká jazzová společnost. Kromě hudebních lekcí se zdokonalíš i v jazzové hudební teorii s českými i zahraničními profíky.
Více informací tady.

Hraj!
Pokud tě zajímá divadlo, můžeš se přihlásit na na divadelní workshopy s divadlem Buranteatr. V nabídce mají lekce v češtině i v angličtině pro všechny divadelní nadšence.
Více informací tady.

Nacpi se!
Koncem září si můžeš užít poslední dozvuky léta na brněnském VeganFestu, který pořádá organizace Kolektiv pro zvířata. Bude jídlo, přednášky a workshopy, a to všechno udržitelně a vegansky.
Více informací tady.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *