Zdroj: Pixabay.com

Připojte se do lednové švihadlové výzvy #jemidoskoku

Vánoce jsou svátky klidu a rodinné pohody, která svádí k lenošení u televize a pohádek. Řada z vás také jistě neodolala vánočnímu cukroví a dalším pochutinám, které však v kombinaci s výše zmíněným lenošením vede k nechtěnému přibírání na váze. Řešením pro vás může být lednová švihadlová výzva, která má za cíl vybrat 1 000 000 korun pro malého bojovníka Dominika Kováře ze Zlína.

Cílem letošní lednové výzvy je překonat dohromady 100 000 000 přeskoků přes švihadlo. Zapojit do akce se může každý, kdo zaplatí symbolické startovné 199 Kč nebo 8 EUR na transparentní účet spolku. Je možné vytvořit tým a pozvat další kamarády, kolegy z práce či rodinu. Na stránkách výzvy je denně vidět, jak přibývají přeskoky. Každý si výkony zapisuje a systém je automaticky počítá. Kdo rád soutěží, může poměřit síly se skutečnými mistry přeskoku.

Komu půjde výtěžek? 

Když byl malému Dominikovi jeden rok, diagnostikovali mu lékaři dětskou mozkovou obrnu se spastickou triparézou. Toto onemocnění se objevuje v prvních letech života a je charakterizováno poruchou hybnosti. Následná léčba je nákladná a náročná a často zatíží nejen rozpočet rodin handicapovaných. Právě těmto rodinám pomáhá od roku 2014 spolek Srdce na pravém místě, který na podporu Dominika uspořádal lednovou švihadlovou výzvu.

Malý Dominik (zdroj: Akcesrdce.cz)

„Úplně poprvé to napadlo v létě roku 2020 kamaráda Dana Poláka z Generali pojišťovny, který pomáhal s prvním ročníkem výzvy. Rok 2020 byl ve znamení vládních zákazů a restrikcí. Náš hlavní příjem byl ale z venkovních akcí, které právě kvůli restrikcím nemohly proběhnout,“ říká zakladatel spolku Srdce na pravém místě Jakub Kohoutek. První ročník této výzvy proběhl již v lednu minulého roku. Pro rodinu Adélky se podařilo vybrat téměř 250 000 Kč a překonat 30 000 000 přeskoků, které naskákalo přes 1300 skokanů z celé ČR i ze světa.

„Mého kamaráda Pepu Divokého dále napadlo zkontaktovat kluky ze Švihej.cz, kteří nám pomohli s propagací. Celkově jsme měli tři výzvy – v lednu proběhlo skákání přes švihadlo, v březnu běhání a v červnu jízda na kole, díky nimž jsme vybrali nejvíce prostředků v historii spolku. Pokud to situace s koronavirem dovolí, plánujeme se vrátit opět k venkovním akcím, nicméně tyto internetové výzvy mají větší dosah. V příštím roce dokonce plánujeme výzvy i v angličtině, loni s námi totiž skákaly například holky z Maďarska a další lidé ze zahraničí,“ doplňuje Kohoutek.

Organizátoři akce s bratry ze Švihej.cz (zdroj: Srdcenapravemmiste.cz)

Pokud se vám nechce trávit čas skákáním přes švihadlo, ale rádi byste spolek podpořili i jiným způsobem, můžete využít nákupu přes Givt. „Kromě Adélky jsme podpořili další tři rodiny, což plánujeme i letos. Bude samozřejmě záležet na tom, kolik finančních prostředků díky těmto třem výzvám vybereme. Budeme tedy rádi, když nám lidé pomohou výzvu nasdílet mezi sportovní kluby, školy, firmy a další organizace,“ uzavírá Kohoutek.

 

Studuji žurnalistiku v Olomouci. V rámci žurnalistiky se zajímám zejména o politiku a politickou geografii, ale i o sociální a socioekonomická témata, proto mě baví psát také o neziskovkách. Ve volném čase mě potkáte nejčastěji když běžím po horách kolem Frenštátu, odkud pocházím, v Olomouci jen kolem řeky. Stejně tak s oblibou navštěvuji hospody a vedu hluboké konverzace nad dobrým pivem.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *