zdroj: facebook Beskydské sedmičky

Na Beskydské sedmičce se vybralo skoro 300 tisíc na pomoc dětem

O víkendu se konal 12. ročník extrémního horského závodu Beskydská sedmička. V rámci závodu proběhla prostřednictvím projektu Každý metr pomáhá charitativní sbírka, která putovala dětem do Šafránu.

Garantem a partnerem B7 je Institut Bazální stimulace. Každý rok jde na charitativní účely část ze startovného za každého účastníka a po celý víkend na místě nechyběla ani kasička na finanční dary. Do kasičky mohli přispět závodníci, pořadatelé, fanoušci i návštěvníci. Obnos pak putoval do pražské organizace Šafrán dětem. „Vybralo se neuvěřitelných 271 955 korun,“ uvedla ředitelka organizace Šárka Francírková.

Jak sbírka pomohla?

Šafrán dětem pomáhá traumatizovaným a zdravotně znevýhodněným dětem, které zažívají náročné životní změny, opět nalézt pocit důvěry a bezpečí. „Peníze ze sbírky poputují do programu doprovázení dětí a na pomůcky a léčivé aktivity,“ říká Šárka Francírková. Dále uvádí, že v Praze vzniká nový terapeutický dům Šafránový domek a výtěžek bude sloužit také pro vybavení terapeutických pomůcek v léčivé místnosti zvané Snoezelen. Tento typ terapie pomáhá ve speciálně vybavené místnosti stimulovat všechny smysly a je vhodný pro pro osoby s vývojovými poruchami, s problémy s pozorností, s poruchou autistického spektra, pro pacienty s diagnostikovanou dětskou mozkovou obrnou, ale také pro pacienty s mentálním nebo tělesným postižením, poruchami chování a učení, s psychickými poruchami, traumatickým poraněním mozku, pro chronicky nemocné a lidi s demencí.

Zdroj: facebook Beskydské sedmičky

Závod přes Beskydy

Beskydská sedmička odstartovala v pátek v Třinci na atletickém stadionu a její cíl byl ve Frenštátě pod Radhoštěm. Na 101 a půl kilometru dlouhou cestu přes sedm beskydských vrcholů se vypravily tři tisíce závodníků. Letos jako první do cíle doběhl devatenáctiletý Matěj Beneš v čase jedenácti hodin a dvacet minut.

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *