zdroj: facebook Akord - Ostrava Zábřeh

Světýlka naděje rozsvítila Bělský les v Ostravě

V sobotu se konal již pátý ročník charitativního projektu Cyklosvětluška. Tento rok noční nesoutěžní jízda rozsvítila Bělský les v Ostravě pro čtyřletého Tomáše Křivdu, který po narození prodělal mozkovou mrtvici.

Letošní výtěžek 117 895 korun putoval rodině čtyřletého Tomáše Křivdy z Ostravy. Po prodělání mozkové mrtvice mu lékaři diagnostikovali mozkovou obrnu a jeho zdravotní stav se dále horšil. Nemůže sedět, nemluví a není schopen sebeobsluhy. Navzdory tomu jej baví trávit čas venku na výletech, proto chce rodina za finanční obnos pořídit speciální kočárek. „Výtěžek poputuje také na rehabilitační pomůcky, jako například pomocné lehátko do vany,sdělila Tereza Zgabajová, marketingová specialistka kulturních center AKORD & POKLAD, které Cyklosvětlušku pořádají. 

Více o příběhu Tomáše Křivdy si můžete přečíst zde.

Akce se mohl zúčastnit kdokoliv – rodiny s dětmi, senioři i zdatnější sportovci. Cyklisté si mohli na osvětlených kolech vybrat dva okruhy v Bělském lese, nebo jet náročnější trasu, která vedla ze Zábřehu do Poruby a zpět. „Kvůli covidu byla účast oproti ostatním ročníkům výrazně nižší. Proto jsme taky uspořádali on-line sbírku už v dubnu, na které se vybralo téměř 26 000 korun,“ doplnila Tereza Zgabajová.

Světýlka naděje

Cyklosvětluška je charitativní projekt, který funguje od roku 2016. Jedná o nesoutěžní cyklojízdu a každý rok jde výtěžek ze startovného na podporu vybrané organizaci či jednotlivci. Tento rok si kromě dobrého pocitu účastníci mohli odnést vylosované ceny a titul nejoriginálněji nasvíceného kola.

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *