zdroj: pixabay.com

Seznam vánočních charitativních sbírek 2021

Vánoce se blíží a s nimi i charitativní sbírky. Chtěli byste udělat dobrou věc a na některou přispět? Přinášíme vám seznam vánočních charitativních sbírek v letošním roce.

  • Milý ježíškuZde si v seznamu přání můžete vybrat dárek, který poputuje vámi vybranému dítěti z dětského domova pod stromeček. Přání si zarezervujete ke splnění, dárek zakoupíte a zašlete přímo na adresu dítěte, kterou dostanete emailem.

  • Adventní kalendář Rubikon – organizace Rubikon pořádá sbírku ve formě adventního kalendáře, z něhož si zde můžete vybrat libovolné okénko a peněžitě tak podpořit lidi na okraji společnosti. Rubikon můžete podpořit také u nás nákupem přes Givt.
  • Vánoční sbírka pro děti – do 7.12. 2021 pořádá Centrum bydlení a designu v Brně ve spolupráci s organizací Ratolest sbírku vánočních dárků pro děti, které se dostaly do nepříznivé životní situace. Návod jak přispět naleznete v odkazu. Ratolest Brno můžete podpořit také u nás nákupem přes Givt.
  • Super Zoo – vánoční sbírka pro útulky ve spolupráci se Staň se srdcařem bude probíhat od 15.11. do 31.12. 2021 ve všech prodejnách Super zoo. Organizaci Staň se srdcařem můžete podpořit u nás nákupem přes Givt.
  • Vánoční sbírka Bučovice – sbírka věcných darů pro děti z rodin, s nimiž pracuje odbor sociálně-právní ochrany dětí Bučovice bude probíhat od 29.11. do 13.12. 2021. Dárky pro děti budou moct zájemci přinést do infocentra v Bučovicích souběžně s jeho otevírací dobou. Více zde.
  • Krabice od bot – sbírka bude probíhat od 22.11. do 5.12. 2021. Krabice od bot je určená dětem a mládeži do 17 let a jejich rodičům, kteří na Vánoce moc jiných dárků nedostávají.  Sbírka funguje tak, že lidé zabalí pěkné dárky (hračky, školní a výtvarné potřeby, kosmetiku a doplňky) do krabice od bot a pošlou na odběrné místo. Dárek můžete poslat na tomto odkazu i online.

  • Vánoční hvězda – sbírka bude probíhat od 22.11. do 10.12 2021. Rodiny s dětmi podpoříte koupí vánoční hvězdy. Sbírku pořádá nezisková organizace Šance Olomouc o.p.s., která pomáhá hematologicky, onkologicky a chronicky nemocným dětem a jejich rodinám na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc. Zde najdete seznam prodejních míst sbírky.
  • Salon TED – materiální sbírka pro opuštěné psy probíhá od 1.11. do 22.12. 2021. Na adresu salonu, který se nachází v Ostravě-Porubě můžete přinést granule, konzervy, kapsičky, pamlsky, čisté deky, povlečení, ručníky, pelíšky, vodítka, obojky, parazitika, dezinfekce, hračky, misky a další potřeby pro psy i kočky. Výtěžek sbírky bude rozdělen potřebným, neziskovým a nefinancovaným domovům pro psy a kočky.
  • AzylPes – vánoční sbírka pro psí a kočičí útulek bude probíhat od 29.11. do 5.12. 2021. Útulek můžete podpořit materiálně konzervami, pamlsky, hračkami a dalšími potřebami pro psy a kočky. Věci stačí přinést či poslat na adresu infocentra města Chrastava. AzylPes můžete podpořit i u nás nákupem přes Givt
  • Ježíškova vnoučata – sbírka pro seniory bude spuštěná 15. 11. 2021. Ježíškova vnoučata jsou projektem Českého rozhlasu. Sbírka plní přání seniorům, kteří přišli o zájem vlastní rodiny, nebo ji už nemají. Můžete si vybrat, jestli darujete dárek, zážitek, nebo finanční příspěvek do sbírky na dražší dárky.

  • Diakonie ČCE – středisko CESTA Uherské Hradiště – město Uherské hradiště pořádá pro středisko CESTA vánoční charitativní sbírku, která se bude konat od 26.11. do 29.12. 2021. Diakonie výtěžek využije na podporu sociálně terapeutické dílny, která se zaměřuje na terapeutickou práci s osobami s duševním onemocněním a s osobami s mentálním a kombinovaným postižením ve věku od 16 do 64 let. Peníze můžete dát do některé ze tří pokladniček v Uherském Hradišti. Jednu najdete na Masarykově náměstí u dřevěného betléma, další ve Slováckém muzeu a poslední v Uherskohradišťské nemocnici. Středisko Cesta můžete podpořit i u nás nákupem přes Givt.
  • Vánoční sbírka pro pejsky a kočičky – materiální sbírka se bude konat 28.11. 2021 při rozsvícení vánočního stromu v Řeži od 15.00 na paloučku pod Hospůdkou u hřiště. Lidé mohou přinést deky, povlečení, ručníky, pelíšky, škrabadla, koše, granule, konzervy, pamlsky, vodítka, obojky, náhubky, přepravky, hračky nebo čistící prostředky. Potřeby poputují do Miniazylu Voříškov a do spolku Pozor kočka!, který můžete podpořit i u nás nákupem přes Givt.
  • PES nejvěrnější přítel – vánoční materiální sbírka pro opuštěné psy, které má v dočasné péči spolek PES nejvěrnější přítel bude probíhat do 30.11. 2021. Více informací se dozvíte zde.

Nenašli jste tady sbírku, o které si myslíte, že si zaslouží pozornost? Neváhejte nám napsat do komentářů tady pod článkem, nebo pište pod příspěvek na našem Instagramu, či Facebooku. 

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *