Givtí blog má nové redaktory! Seznamte se

Jsme rádi, že náš blog čtete, a že se vám líbí. Abychom vám mohli přinášet stále nový, kvalitní a pestřejší obsah, rozšířili jsme své řady o nové redaktory. Dnes bychom tedy rádi představili Anetu, Šimona, Kláru a Hedviku a jejich záliby, důvody proč píší pro Givt a nebo taky jaký mají oblíbený film a životní motto.

Aneta Lindovská

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíce líbí ochota lidí pomáhat ostatním a svému okolí. Ve volném čase se nejradši věnuji psaní, malování, čtení, sledování seriálů a hraní videoher – nejradši mám
Fallout: New Vegas, Zaklínače nebo třeba The Sims. Ráda cestuji, ale úplně nejradši ze všeho sbírám kaštany.

Oblíbený film: Klub rváčů, ale mám radši seriály
Oblíbená kniha: Zaklínač
Životní motto: Motto nemám, ale řídím se tím, co mi jednou řekl bratr: „Pro nás Lindovské se to vždycky nějak vyřeší samo.“ 

Šimon Hauser

Studuji druhým rokem žurnalistiku na Univerzitě Palackého v Olomouci. V rámci žurnalistiky se zajímám zejména o politiku a politickou geografii, ale i o sociální a socioekonomická témata, proto mě baví psát také o neziskovkách na Givtu. Ve volném čase mě potkáte nejčastěji když běžím po horách kolem Frenštátu, odkud pocházím, v Olomouci jen kolem řeky. Stejně tak s oblibou navštěvuji hospody a vedu hluboké konverzace nad dobrým pivem.

Oblíbený film: Poslední prázdniny
Oblíbená kniha: Charles Bukowski – Kapitán odešel na oběd a námořníci převzali velení
Životní motto: „Někdy se prostě musíš vych*at do umyvadla.“

Klára Bednářová

V Givtu jsem hrdá Pijavice. Tedy, primárně se v Givtu věnuju našemu podcastu Pijavice. Jinak jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci, mezi činnosti, u kterých cítím flow je lyžování, někdy běhání (pokud zrovna neúpím a nemám zpocené i obočí), zběsilé koncerty elektronické hudby a procítěné koncerty vážné hudby. Rok jsem žila ve Španělsku a mám všelijaké pracovní zkušenosti. Pracovala jsem pro mobilní hospic, měla jsem stáž v Amnesty International nebo jsem se podílela na mezinárodním dokumentárním festivalu AFO. Všechno, co dělám, spojuje slovo spravedlnost. Na práva jsem šla, protože se chci věnovat lidským právům a moje články na Givtu jsou také často motivovány spravedlností. Jsou nově přijaté zákony spravedlivé k těm, kteří se bránit nemohou? Jaký je postoj politiků k migraci? A pro Givt píšu proto, že přináší témata, o kterých se jinde nedozvíte a celkově podporuje neziskovky. Ke kterým jinak nikdo moc spravedlivý není.  A taky tam jsou skvělý firemní párty.

Oblíbený film: Requiem za sen
Oblíbená kniha: Jaroslav Seifert – Všecky krásy světa
Životní motto: „Přestaňte se hledat, začněte se vytvářet. Na vás záleží, jací budete. A záleží na vás i to, jaký bude svět pro nás pro všechny.“

Hedvika Ruszová

Studuji na Univerzitě Palackého bakalářský program mezinárodní vztahy a bezpečnost a evropská studia a diplomacii. Momentálně se ale nacházím v Německu jako Erasmus student oboru s děsivým názvem Politikwissenschaft. Studium mě doprovází i ve volném čase, kdy až posedle sleduji politické a celospolečenské dění, což prokládám dobrou kávou a naprosto vypínám sledováním seriálů. Pokud se vám hodně poštěstí, můžete mě slyšet hrát na klavír, který mě provázel celou základní a střední školu, nebo se můžeme potkat třeba na lekcích jógy. Pro Givt jsem začala psát jednoduše proto, že mě psát baví a líbí se mi spojení novinařiny s podporou neziskového sektoru, který je v Česku stále stigmatizován a nedostává se mu pozornosti, jaké si zaslouží. Což mě velmi mrzí už jen proto, že si samu sebe dokáži v budoucnosti představit na pozici v nezisku.

Oblíbený film: jeden oblíbený nemám, ale baví mě filmy inspirované skutečnými událostmi, z českých filmů ale mám jasného favorita, a to českou klasiku Pelíšky. Jinak jsem spíše znalec seriálů.
Oblíbená kniha: Mistr a Markétka, Nesnesitelná lehkost bytí, Timothy Snyder
Životní motto: „Všechno je, jak má být.“

Sdílet

Jsem novinář a mimo jiné mě nejvíc baví hudba a sport. Na neziskovkách nejvíc miluju to, že za nimi vždycky stojí někdo se skvělým příběhem.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *