Zdroj: freepik.com

Bydlíte s někým, kdo trpí duševním onemocněním? Přijměte pozvání na setkání svépomocné skupiny v Českých Budějovicích

Pod záštitou organizace FOKUS zahajuje svépomocná skupina pravidelná setkání, která mají pomoci rodině a blízkým lidem, kteří přicházejí do kontaktu s někým, kdo trpí duševním onemocněním. Lidé se takto budou moci scházet s dalšími, jejichž situace je podobná a mohla by jim psychicky pomoci.

Právě v Českých Budějovicích vznikla svépomocná skupina, která se rozhodla přijímat a zároveň poskytovat pomoc jiným, kteří procházejí podobnou situací jako oni sami. Jedná se výhradně o rodinné příslušníky a osoby blízké a pečující o člověka s duševními obtížemi. Za svůj cíl si stanovili především vzájemnou podporu účastníků, ale také to, aby lidé vycházeli ze setkání vnitřně posílení. Dnešní setkání proběhne od 17:00 v Riegrově ulici 51, v Českých Budějovicích. V případě dotazů či nejasností se obraťte přímo na FOKUS. Přehled kontaktů naleznete zde. 

Sezením to ale zdaleka nemusí končit. S lidmi, které tu potkáte, můžete navázat nová přátelství a sejít se i mimo čtvrteční setkání. Na svůj problém nebudete sami, nýbrž budete mít v okolí někoho, s kým si můžete otevřeně popovídat.

PŘIJÍMAT A DÁVAT

FOKUS je česká organizace, která se snaží být jakkoliv nápomocná lidem s duševním onemocněním a podporovat je v běžném životě. Pomáhá například formou terapeutických sezení. Ale to není jediná forma pomoci, kterou FOKUS nabízí. Dále pořádá denně různé akce – terapeutickou formou zde probíhá pečení koláčků, pořádají besedy nebo i procházky po okolí.  Na webových stránkách FOKUSu si můžete detailněji přečíst nejen všechny nabízené akce ale také skutečné příběhy lidí, kteří zde nalezli útěchu v těžkých chvílích.

Sdílet

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *