Ilustrační obrázek, zdroj: freepik.com

Týden bez odpadu je v plném proudu. Zapojte se do Zero waste výzvy

Týden bez odpadu je mezinárodní příležitost, během které se lidé mohou spojit a nechat se inspirovat k minimalizaci odpadu a také k udržitelnějšímu životnímu stylu. V rámci letošního 7. ročníku se od 11. do 17. září lidé mohou zapojit do různých akcí nebo se pustit do Zero waste výzvy. Organizátory jsou Zerowasters a Czech zero waste.

Týden bez odpadu (Zero Waste Week) je globální iniciativa zaměřená na omezení hromadných skládek a probíhá každoročně v září. Jedná se o neziskovou kampaň, která ukazuje prostředky a metody, jak omezit plýtvání, vytváří komunitní podporu a šíří povědomí o narůstajícím problému plýtvání a znečištění životního prostředí.

Cílem Zero Waste Week je minimalizovat množství odpadu na skládkách, zvýšit recyklaci a podnítit lidi k účasti na oběhovém hospodářství. Kampaň také vyzývá k opakovanému využívání plastů a odpovědné recyklaci, aby se snížilo množství odpadu směřujícího na skládky či ke spalování.

Do Týdne bez odpadu se může zapojit kdokoliv

Pokud chcete podpořit planetu, ale nevíte, jak na to, můžete se zapojit do Zero waste výzvy, kterou uspořádala nezisková organizace Zerowasters. Po registraci vám organizátoři zašlou osm praktických a kreativních návodů, jak změnit své návyky, ať už se jedná o používání vlastních kelímků na kávu, či krabiček na jídlo, nebo neustálé kupování nového oblečení.

Kam a kde na Zero waste week akce?

Nezisková organizace Zerowasters společně s Czech zero waste pořádají od 11. do 17. září po celé České republice různé akce. Nabídka zahrnuje přednášky, (psí) pikniky, swapy, workshopy, projekce, bazary, Celosvětový úklidový den a mnoho dalšího. Prozkoumejte, jaké události a akce jsou dostupné ve vašem okolí.

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *