Ilustrační obrázek (Zdroj: Pexels.com)

Navštivte YouthSpeak Forum a diskutujte o udržitelném rozvoji

Zajímáte se o udržitelný rozvoj? Chcete si odnést cenné zkušenosti a zkusit si vytvořit vlastní projekt? Navštivte YouthSpeak Forum! Na této platformě pro mladé lidi z celé České republiky budete mít možnost diskutovat se zástupci firem a organizací a také se účastnit přednášek a workshopů.

YouthSpeak Forum, se uskuteční 22. Dubna 2022 v Centru Mariopoli v Praze. Navštívit jej můžete ovšem i virtuálně již 20. a 21. Dubna 2022. Akce se koná pod záštitou největší studenty řízenou organizací AIESEC, která nabízí příležitosti mladým lidem v mezinárodním prostředí a pomáhá jim v jejich rozvoji.

Letošní ročník je specifický svou hybridní formou. „Hlavní program je v pátek a k tomu účastník dostane příležitost účastnit se jednoho online workshopu od jednoho z našich hlavních partnerů, a to buď ve středu, nebo čtvrtek dle svých preferencí. Hlavní část programu se bude po minimálně dvou letech konat offline – v pátek si účastníci užijí akci prezenčně v Praze,“ říká Veronika Jirušová z AIESECU.

Zdroj: Facebook AIESEC Czech Republic

Vytvořte vlastní projekt s cílem udržitelného rozvoje

Zatímco hlavní program v pátek přináší především možnost účastnit se panelových diskuzí s hosty fora na témata Cílů udržitelného rozvoje 9, 10 a 12, vrcholem dne je možnost s dalšími účastníky vytvořit vlastní projekt řešící problematiku jednoho z daných cílů, přičemž nejlepší projekt bude vybrán porotou sestavenou partnerů, a bude náležitě oceněn. Závěrem programu je networking, který dává příležitost účastníkům si osobně popovídat se zástupci přítomných firem a organizací.

A co to vlastně cíle udržitelného rozvoje jsou? Cíle udržitelného rozvoje (anglická zkratka SDGs) je program uveřejněný OSN roku 2015. Tento program se zaměřuje na udržitelný rozvoj, jak vyplývá z názvu, a jsou to cíle, kterých by se mělo dosáhnout do roku 2030. „Cílů je 17 a každý se zaměřuje na jiný problém ve světě, respektive na to, jak bychom ten problém chtěli zlepšit. Na naplnění těchto cílů se podílí nejrůznější organizace, společnosti, firmy, a jiné instituce. Na podrobnější představení se mohou účastníci těšit v pátek, kdy si OSN připravilo interaktivní vstup pro vysvětlení SDGs, ale i to, jak na tom s naplněním současně jsme,“ vysvětluje Jirušová.

Diverzita partnerů letošního YouthSpeak Fora je opravdu velká. Setkáte se zde se zástupci korporátů jako jsou Nestlé, Coca-Cola, Vodafone a Hyundai. Z menších firem to budou Nilmore, Czechitas, CzechInvest a Xindao. Za neziskové organizace to je právě OSN, dále Fairtrade, Česko.Digital, Člověk v tísni, Amnesty a Greenpeace. Účastníci se tedy mohou těšit na zajímavý pohled na problematiku ze stran různých institucí.

Jak se registrovat?

Pokud vás tato akce zaujala, registrovat se můžete už nyní ZDE.

Pro více informací a přehlednost doporučujeme sledovat  Facebook a Instagram organizace AIESEC. Vstupné je 100 Kč a součástí je i občerstvení a welcome pack. „Důležité je, že v registračním formuláři si účastníci vybírají, jakých workshopů se chtějí účastnit a na kterých projektech chtějí pracovat. Témata workshopů a projektů jsou popsány v samotném formuláři. Pak to stačí už jen odeslat a užít si akci,“ dodává Jirušová.

Jestli chcete organizaci AIESEC podpořit, připravili jsme si pro vás od 19. 4. do 25. 4. 2022 akci s Pomocníkem. Pro více informací klikněte ZDE.

Studuji žurnalistiku v Olomouci. V rámci žurnalistiky se zajímám zejména o politiku a politickou geografii, ale i o sociální a socioekonomická témata, proto mě baví psát také o neziskovkách. Ve volném čase mě potkáte nejčastěji když běžím po horách kolem Frenštátu, odkud pocházím, v Olomouci jen kolem řeky. Stejně tak s oblibou navštěvuji hospody a vedu hluboké konverzace nad dobrým pivem.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *