Ilustrační obrázek, zdroj:freepik.com

Štědré Vánoce: darujte radost a pomoc těm, kteří to potřebují

Vánoce jsou výjimečnou příležitostí nejen k oslavě lásky a společenství, ale také k vyjádření štědrosti a solidarity. Rozšiřte radost ze svátečních darů nejen mezi své nejbližší, ale také mezi ty, kteří potřebují vaši podporu. Nadělte svým blízkým dárek s přesahem, který potěší nejen je, ale i ostatní. Přinášíme vám seznam inspirativních charitativních dárků.

Pro milovníky kávy

Rádi si pochutnáte na dobré kávě? Nadační fond Kryštůfek má ve své vánoční charitativní nabídce blend Kryštůfkovy kávy. Koupí podpoříte financování nových maňásků Kryštůfků. Ti jsou důležitým spojencem při zmírňování úzkostí a obav u dětí, které jsou převážené sanitními vozy. Pomocí maňáska mohou zdravotníci snáze komunikovat s dítětem a získat si jeho důvěru během léčby.

Dále má v nabídce Nadační fond charitativní kalendář, který pro podporu projektu „Kryštůfek záchranář dětem“ vytvořili zdravotničtí záchranáři z ZZS Plzně a herci divadla J. K. Tyla v Plzni.

Kryštůfek s kávou, zdroj: krystufek.cz

Zástěrky, utěrky, chňapky…

Pokud dáváte přednost něčemu kreativnímu a zároveň praktickému, měli byste věnovat pozornost sociálnímu podniku Švadlenky, který dává práci znevýhodněným lidem. Na jejich e-shopu najdete například čajový dárkový balíček, kávový dárkový balíček, dárkové balení dámské zástěry a kuchyňské chňapky, dárkové balení utěrek v krabičce, dárkové balení sady kosmetických taštiček a mnoho dalšího. Koupí podpoříte lidi, kteří se dostali do tíživé životní situace.

zástěra a chňapka Švadlenky, zdroj: eshop.svadlenky.com

Pro milovníky zvířat

Justice for nature ochraňuje světové přírodní dědictví na mezinárodní úrovni, podporuje protipytlácké aktivity, vykupuje deštný prales, vzdělává, monitoruje zvířata za účelem jejich ochrany a tvoří vzdělávací programy pro děti na pěti kontinentech. Na jejich e-shopu si můžete vybrat z variací šperků, oblečení či velkých keramických hrnků. Nákupem podpoříte ekologické iniciativy této neziskové organizace. V současné době například monitorují keporkaky dlouhoploutvé.

Náramek, zdroj: justicefornature.org

Pro ty, kdo mají rádi zvířata, nabízí Helppes psí kalendář. Koupí přispějete na výchovu a výcvik asistenčních psů. Packa pro útulkáče pro změnu nabízí dřevěné psí ozdoby na stromeček či barevná trička s psími motivy.

Mobilní hospic Ondrášek spustil Vánoční Tržiště radosti. Na něm můžete například darovat jeden den odborné péče nevyléčitelně nemocným dětem a dospělým, jednu návštěvu lékaře nebo sestry. Na Tržišti si také můžete zakoupit dárky či zážitky pro sebe a své blízké. Částky z těchto dárků pokryjí další návštěvy lékařů či jiných odborníků pro nevyléčitelně nemocné.

Víte o nějakém dalším dárku, který udělá radost dvojnásobně? Napište nám do komentářů.

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *