Zdroj: diana.grytsku (freepik.com)

Víte, jak správně darovat vlasy?

Uvažujete o jarním sestřihu? Pokud ano, můžete udělat dobrý skutek a nic vás to nestojí! Pro dnešek jsme totiž vybrali tři givtí organizace, které pojí společné téma. A to vlasy. Pro někoho běžná součást hlavy každé lidské bytosti, pro jiné pýcha či nenahraditelný symbol ženskosti.

Překroutíme-li známé úsloví na „vlasy dělají člověka“, může to někomu připadat přehnané. V situaci kdy o ně kvůli nemoci nebo nehodě přijdeme, bychom je ale cenili zlatem. Paruka obrovsky podpoří psychiku a uchrání před zvídavými pohledy okolí. Na náhradní vlasy je třeba koukat očima nemocného jako na věc s emocionálním přesahem, častokrát pomůže najít sílu prát se s chorobou a vyhrát. Náhrada vlasů však nepatří k nejlevnějším, proto je pro spoustu pacientů nedostupná. A tady přichází na řadu návod, jak dobře míněnou pomoc nepokazit.

Prostřednictvím nadačních fondů GRÁCIE, Daruj vlasy nebo spolku Nové Háro můžete věnovat svůj alespoň 30 centimetrový cop v plné délce bez prořídlých konečků. Cca 5-8 cm se totiž zabere zpracování. Někdy lze darovat i prošedivělé, barvené či melírované vlasy, např. Nové Háro ale zprostředkovává paruky pouze pro děti, proto přijímá jen přírodní odstíny. Nejžádanější jsou světlé barvy a vlasy nejlépe rovné či lehce vlnité. Vlasy vždy stříhejte suché a posílejte zagumičkované. Samozřejmě musí být umyté a bez vší nebo hnid. Můžete se ostříhat buďto sami nebo využít služeb partnerských kadeřnictví, které s jednotlivými organizacemi spolupracují. 

Kratší vlasy (i když za ideál se opět považuje 35 cm a více) lze poslat na DarováníVlasů.info. Jedná se o spolupráci salonu Dlouhovláska s Nadačním fondem Šance onkoláčkům. Za každý culík je na transparentní účet Šance onkoláčkům poslána částka za výkup vlasů. Zároveň Dlouhovláska darovaný materiál zpracovává pro výrobu paruk, ty poté věnuje právě nemocným dětem.

Další možnosti darování vlasů jsou třeba u nadačních fondů Grácie nebo Daruj vlasy.

Pečlivě si vždy pročtěte webovky konkrétního subjektu, kterému jste ochotni svou hřívu věnovat. Ano, v neziskovém sektoru pracují převážně milí a ochotní lidé…ale je opravdu nutné jejich trpělivost stále dokola pokoušet? Viz dotazy typu „Co mám dělat, pokud mohu darovat něco úplně jiného než máte v požadavcích?“ Pro výrobu jedné paruky je prý potřeba cca pět dárců a ostříhat se můžete buďto u svého holiče dle uvedených návodů na stránkách jednotlivých organizací nebo v jejich partnerských kadeřnických salonech. Pomoci můžete kromě darování vlasů samozřejmě i zasláním finančního příspěvku na transparentní účet. Takže kdo jde do toho?

Komentáře

  1. Martin . Truskavec Odpovědět

    Máte heský stránky a kDoTo píše tak kloBoulk na Haru . Toje fak hustý stránky tak

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *