zdroj: freepik.com

Běžecká sezóna je tady! Vyberte si z charitativních běhů a podpořte různé organizace

S příchodem jara a příznivého počasí se rozrůstá počet charitativních běžeckých akcí. Jestli máte chuť podpořit dobrou věc a zároveň udělat něco pro své tělo, zúčastněte se některého z charitativních běhů. Kvůli koronaviru byly akce v minulých letech pouze virtuální. Nyní máte po dvou letech možnost se zúčastnit osobně.

S Anabell kolem Česka

Charitativní běh pro centrum Anabell pomáhá lidem s poruchami příjmu potravy. Druhý ročník proběhne 27. května kdekoliv po Česku. Registrace stojí 220 korun, ale lze přispět i větší libovolnou částkou. Peníze ze startovného poputují na telefonickou krizovou pomoc na Lince Anabell. V den běhu máte také možnost se připojit ke startu se zakladatelkou iniciativy Běhám pro Anabell Evou Podroužek Fryšarovou, se kterou jsme dělali rozhovor. Start proběhne 27. května v 16:00 v pražské Stromovce. „Dáme si malé rozcvičení a poté krátký běh na 5 kilometrů,“ sděluje Eva Podroužek Fryšarová. Více informací a registraci naleznete zde.

zdroj: behamproanabell.cz

Běh na dlouhou trať

Mobilní hospic Ondrášek pořádá virtuální charitativní běh, který trvá od 22. dubna do 13. května. Výtěžek ze startovného pomůže nevyléčitelně nemocným lidem. Zaregistrovat se můžete na stránkách běhu a poté si lze vybrat z naplánovaných tratí, které vytvořili ambasadoři hospicu. Trasu si však můžete vymyslet i sami a běhat, chodit či jezdit na kole můžete kdekoliv po světě.

Run4Help

Čtvrtý ročník Run for help se bude konat 11. června v Praze na Letné. Běžecká akce se bude skládat z tratí pro dospělé, amatéry, profesionály i děti. Tratě povedou přírodním parkem Letenské sady. Výtěžek ze startovného poputuje na podporu spolku No foot no stress, který pomáhá lidem po amputaci. Zaregistrovat se můžete zde. Letošní novinkou je spojení Run4Help s PVZP FénixRun, který pořádá osm charitativních běhů po celé České republice. Aktuální maraton bude probíhat 21. května na Karlštejně. Více informací zde. Výdělek poslouží devíti nadačním fondům a spolkům, mezi ně patří; Nové háro, NF Modrý hroch, NFDO Krtek, No Foot No Stress, NF Pink Bubble, Aponedo, Nadace Z + M, NF Ze Srdce PVZP a nadace Televize Nova.

Běh pro Paraple

Centrum Paraple pořádá od 1. do 30. června charitativní běh na podporu jedinců na vozíčku po zranění míchy. Zapojit se můžete během, chůzí, jízdou na kole, bruslích, skateboardu či koloběžce. Vyhlášení výsledků proběhne v rámci společenské akce Sejdeme se na zahradě dne 21. července ve venkovních prostorách centra Paraple. 

Běh pro Jedličku

Zaběhat si na podporu nadace Jedličkova ústavu si můžete 16. června od 15 hodin v areálu Jedličkova ústavu. Finance ze startovného poputují na podporu dětí a mládeže s tělesným či kombinovaným postižením. Tématem netradiční běžecké akce jsou překážky. Závodní okruhy s různou obtížností budou obsahovat překážkové zóny, které symbolizují bariéry, které musí lidé s postižením denně překonávat. V rámci akce čeká návštěvníky doprovodný program, který zahrnuje rozcvičku s olympijským vítězem Davidem Svobodou či divadelní představení „První pomoc se záchranářem Markem“. Na konci akce proběhne losování o osobní vůz s plnou nádrží. Více informací a registrace zde.

Olomoucký půlmaraton

V rámci běžeckého seriálu RunCzech můžete podpořit neziskovou organizaci TyfloCentrum Olomouc, která pomáhá lidem se zrakovým postižením najít práci. V rámci projektu Běž pro dobrou věc startuje 18. června Olomoucký půlmaraton. Výtěžek ze startovného poputuje na podporu zaměstnání nevidomých a slabozrakých jedinců. Registrovat se můžete zde.

Víte o nějaké podobné akci? Napište nám do komentářů, nebo na email blog@givt.cz!

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *