Arthur Sniegon a boj za záchranu slonů. Nalaďte si Pijavice!

Zakladatel Save Elephants Arthur Sniegon si s námi povídal o nevymahatelnosti práva v Africe, dal nám tipy, jak podpořit slony i během nákupu v obyčejném českém supermarketu a svěřil nám i zážitek, na který nerad vzpomíná.

“Během posledního zátahu, kdy se po téměř ročním vyšetřování podařilo zatknout šest překupníků, osob, které měly blízko k policii i vládě a bylo zabaveno 101 kg slonoviny, není těm podezřelým známa moje role… Určitě mě někteří podezřívají, někteří si jsou možná jistí tím, že já jsem ten, díky kterému se nepovedl obchod. Ale je tam druhá skupina lidí, kteří se mnou nadále udržují kontakt. Což je známkou toho, že se mi podařilo do jejich komunity vrazit klín. Jeden nevěří druhému. Míra toho, že si překupníci přestanou důvěřovat, je velmi důležitým aspektem.“

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *