Další díl Pijavic! Tomáš Helísek boří mýty nejen v nezisku

Tomáš Helísek je odmalička upoután na invalidní vozík, přesto žije tak naplno, jak to jen jde. Je fotograf, fundraiser v olomouckém TyfloCentru, cyklista a jeho rodina se skládá i z několika psů a koček.

Kvůli zdravotnímu stavu jsem nemohl vůbec sportovat, měl jsem za sebou třináct operací páteře a mám handicapované i ruce. Proto nebylo úplně jednoduché najít adekvátní sport. Potom jsem párkrát viděl jízdu na kole, na handbiku. Domluvil jsem se s jednou firmou a půjčil si handbike na víkend. Jeli jsme se ženou na výlet, ona měla koloběžku. A můj první výjezd skončil tím, že jsem se překlopil  hned v první zatáčce. A měl jsem z toho velkou radost. Najednou jsem vyrazil na kole, něco jsem dělal a ten pohyb, ten pocit z toho, je úplně jiný. Byla to taková euforie. Potom jsme jeli na další projížďku a bylo to fajn. Jel jsem vedle své ženy na kole a náhle jsem si připadal na stejné úrovni. A to bylo hodně fajn.

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *