Zdroj: cckova.cz/

Český červený kříž v Ostravě pořádá sbírku na vybavení výjezdového a sociálního centra

Český červený kříž v Ostravě pořádá sbírku v rámci kampaně HitHit na rekonstrukci budov základny sociálních služeb, zázemí Záchranného týmu ČČK Ostrava a výjezdového centra sanitních vozů. Kampaň má za cíl primárně pokrýt náklady na vybavení prvních dvou center po rekonstrukci budov a trvá pouze do tohoto pátku. 

Lidé mohou na rekonstrukci přispět libovolnou částkou přes kampaň HitHit, nebo si koupit různé odměny, jako například zážitkovou jízdu sanitkou, zdravotnickou brašnu, různá trička s potisky „Buš do mě, ať není po mně“ a mnoho dalšího. „Díky podpoře statutárního města Ostravy budeme schopni dokončit rekonstrukce. Na vnitřní vybavení by nezbyly peníze,“ říká Marek Prášil, místopředseda Oblastní výkonné rady ČČK. „Proto naše kolegy Mirka Osmančíka a Iva Vorka napadlo uspořádat sbírku přes HitHit,“ dodává

Výjezdové centrum má aktuálně k dispozici několik sanitních vozů, které jsou primárně určené pro zdravotnické dozory, převoz humanitární pomoci a realizaci mobilní ošetřovny na místě neštěstí po celé České republice. Technika je také často využívaná na preventivních akcích pro děti a dospělé a podpoře výuky předlékařské první pomoci. „Kampaň má pokrýt hlavně náklady na vnitřní vybavení jako jsou skříně, stoly, šatny, věšáky, židle, regály, lavice a další nezbytné věci,“ vysvětluje Prášil.

zdroj: facebook Český červený kříž Ostrava

zdroj: facebook Český červený kříž Ostrava

Zázemí záchranného týmu je jedním z největších poskytovatelů předlékařské první pomoci na území Moravskoslezského kraje. Podílí se na zdravotnickém zajištění sportovních a kulturních akcí a preventivních akcí pro veřejnost. Aktuální zázemí je pro další činnost nedostatečné a jeho rozšíření je nutné pro budoucí fungování týmu.

Součástí centra sociálních služeb je ošacovací středisko a humanitární sklad pro sociálně znevýhodněné občany a občany bez domova. Poskytuje pomoc v hmotné nouzi, úzce spolupracuje s Městskou nemocnicí v Ostravě a je součástí humanitárního skladu pro pomoc při mimořádných událostech.

Český červený kříž můžete samozřejmě podpořit i svým nákupem na Givtu.

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *