Zdroj: facebook Zoologické zahrady Hodonín

Tornádo na Moravě téměř srovnalo se zemí psí útulek v Hodoníně. Jak můžu pomoct?

Zprávy o tom, že jižní Morava na konci června zažila extrémní bouři s krupobitím a tornádem, patrně nikomu neunikly. Zasažena byla i hodonínská ZOO s útulkem. A právě psí útulek dopadl nejhůř: část jeho areálu byla téměř srovnána se zemí.

Jak můžu pomoct?

Hodonínský útulek má zřízený transparentní účet, kam můžete poslat finanční dar na jeho renovaci. Číslo účtu je 1122122/0100 a pokud chcete přispět, použijte variabilní symbol 4444. Chcete-li poslat finanční dar přímo hodonínské zoo, která je pro veřejnost momentálně uzavřena, využijte stejný účet, ale jako variabilní symbol uveďte číslo 6666. A na hodonínský útulek můžete přispět i při nakupování u nás na Givtu.

Z útulku už se s pomocí dobrovolníků podařilo odstranit trosky, takže další dobrovolnická pomoc na místě momentálně není potřeba. Všichni psi byli dočasně umístěni do útulku v Bulharech, takže útulek v současnosti nepoptává žádnou pomoc v podobě krmiva nebo jiných potřeb pro psy.

Dobré zprávy ve zlé době

Tornádo na Moravě vyvolalo obrovskou vlnu dobrovolnické pomoci. Lidé přijížděli – a stále přijíždějí- z různých koutů republiky do zasažených vesnic a pomáhají odklízet nepořádek a opravovat domy. Ve finančních sbírkách se velmi rychle vybraly milióny korun. O tom, kam můžete přispět, jsme informovali i u nás na blogu. I hodonínská zoo a útulek děkuje za mnoho finančních i jiných darů. Podpořili je například žáci ze školy v Deblíně uspořádáním finanční sbírky nebo projekt Rozběháme Česko, který spustil charitativní virtuálních běh. Vlna pomoci přišla i od spousty jednotlivců a firem. Sám zasažený hodonínský útulek také pomohl – poslal část zásob krmiva do zasažených vesnic pro místní psy.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *