zdroj: cestadomu.cz

Navštivte slavnostní setkání k vydání knihy rozhovorů organizace Cesta domů

U příležitosti 20. výročí založení organizace Cesta domů, na kterou můžete také přispívat na Givtu, vychází kniha rozhovorů Letecký motor ve dřezu aneb rozhovory o umírání. Martina Špinková, zakladatelka a dlouholetá ředitelka nakladatelství a Irena Závadová, současná primářka domácího hospice Cesta domů v knize vedou otevřené a osobní rozhovory na vážná témata v životě člověka.

Slavnostní otevření knihy se uskuteční 29. 11. 2021 od 17 hodin v kavárně Dejvického divadla. Moderátory akce budou herci Jana Holcová a Martin Myšička „Návštěvníci se mohou těšit na osobní sdílení našich zkušeností, ať už v roli profesionála, nebo v roli pečujícího,“ uvádí Irena Závadová. „Co vlastně prožívají a zažívají nemocní, co jejich nejbližší, co jim vůbec pomáhá všechno vydržet a nezhroutit se, kde berou sílu jít dál. Co jim může pomoci a co naopak nepomáhá. To jsou některá z témat, která na setkání zazní,“ doplňuje.

O knize

V knize Letecký motor ve dřezu aneb rozhovory o umírání vedou Irena Závadová a Martina Špinková osobní rozhovory. Ty se týkají nejen úzkého tématu domácí paliativní péče, ale i mnoha dalších vážných i veselých věcí v životě člověka, který putuje životem od narození ke smrti a k tomu, co nás přesahuje. „Smrt a umírání jsou nevyhnutelnými konstantami našeho života. Jde o témata těžká, jež s sebou nesou smutek, strach a někdy zoufalství a utrpení,“ popisuje knihu primářka. Příběhy otevírají dveře tam, kam běžně nechodíme, a snaží se ukázat, že umírání je těžká část života, z níž ale nemizí něha, krása nebo humor. „Zkušenost nás učí, že když se dokážeme alespoň na chvilku zastavit a promluvit si o tom, co to vlastně znamená, všem se může hodně ulevit,“ uzavírá Závadová.

Zdroj: cestadomu.cz

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *