Zdroj: freepik.com

Stihnou mi dárky přijít do Vánoc? Kdy objednávat

Patříte mezi ty, kteří si nechávají kupování vánočních dárků na poslední chvíli? Určitě už se vám někdy stalo, že jste dárek objednali, ale kvůli vytíženosti e-shopů a dopravců bohužel nestihl přijít včas, aby se mohl vyjímat pod stromečkem. Podívejte se na náš seznam dat doručování a pomozte nám jej doplnit!

  • Obecný přehled o vytíženosti přepravních služeb vám nabídne web Zaslat.cz. Přímo na jejich stránkách je v horní části tzv. Barometr dopravy, který napoví, v jaké situaci zrovna dopravci jsou.

Barometr dopravy ze Zaslat.cz (obrázek je pouze ilustrační, nejedná se o aktuální stav)

Sport

  • Web Hop-Sport slibuje, že když si objednáte až do 20. prosince, tak vám zvládnou zboží doručit do Vánoc. Navíc připravili i skvělou slevu 150 Kč při nákupu nad 1 500 Kč. Pro bližší informace se podívejte na jejich web.
  • Nějaký ten dárek od Sportisimo.cz ocení jistě nejeden sportovec. Tady se dodací doba liší podle dopravců. Pokud objednáváte přes GLS nebo DPD, musíte to stihnout do 18. prosince. Česká pošta vám sportovní náčiní zvládne doručit, pokud si objednáte nejpozději 20. prosince. Více se dozvíte tady

Domácnost, krása, zdraví

  • Na stránkách e-shopu econea.cz, který nabízí tisíce výrobků šetrných k přírodě, naleznete v horní části webu informace o tom, do kdy, který dopravce stíhá doručovat. Ještě to do Vánoc stíhají, ale nezahálejte. Data se každým dnem mění. 

Vytíženost dopravců na econea.cz (obrázek je pouze ilustrační, nejedná se o aktuální stav)

  • Pokud vaši blízcí najdou rádi pod stromečkem parfémy a jinou kosmetiku, určitě zavítejte na Notino.cz. Tam garantují doručení do Vánoc pokud si objednáte do 21. prosince 14:00.
  • Pokud hledáte něco pěkného pro své bydlení, tak určitě zavítejte na Bonami.cz. Ti sice neuvádějí jednotné datum, ale u produktů označených stromečkem garantují doručení do Vánoc.

Takto označené produkty vám na Bonami stihnou doručit do Vánoc

  • Obzvlášť v této době se hodí mít stále plnou lékárničku. S tím vám může pomoci třeba lékárna Benu. Pokud si od nich necháte produkty doručit prostřednictvím přepravců GLS nebo PPL, musíte objednávku stihnout nejpozději 20. prosince. Pokud ale máte jednu z poboček Benu za rohem, neváhejte zvolit osobní odběr a vybírejte dárky až do 21. prosince 20:00. Jestli patříte mezi ty, kteří dárky řeší až opravdu na poslední chvíli, využijte dopravu BENU Expres, díky které můžete vybírat až do 14. hodiny den před Štědrým dnem, tedy 23. prosince. Více informací naleznete zde.
  • Nože, hrnce, pánvičky…pro všechny šéfkuchaře pak musíte z e-shopu Chefshop.cz objednat už do 17. prosince a uhradit buď okamžitě kartou nebo na dobírku. Jedině tak stihnout dárky dorazit do Štědrého dne.
  • Od zdravých potravin, přes kosmetiku až do sportovní výživu. To vše najdete na e-shopu Grizly.cz, který slibuje dodání do Vánoc přes Českou poštu nebo PPL pokud si objednáte a zaplatíte do 19. prosince. Při využití Zásilkovny objednávejte nejpozději do 16. prosince. 

Elektronika

  • Podobný systém jako Bonami má i obchod s elektronikou Smarty.cz. Aktuální rychlost doručení uvádějí v horní části svého webu podle zvoleného dopravce. U produktů, u kterých najdete symbol stromečku máte záruku, že dorazí do Vánoc. 
  • Totožný systém nabízí i JRC.cz, prodejce nejen počítačových her. 
  • Kamery, bluetooth reproduktory nebo sluchátka. Nejen to seženete na Lamaxshop.cz, kde garantují včasné doručení pokud objednáte do 19. prosince 10:00.

Knihy, deskovky, hračky a další…

  • Na webu Martinus.cz najdete nejen knihy, ale i filmy nebo deskové hry. K dopravě můžete využít buď PPL, kteří stíhají doručit pokud objednáte do 17. prosince, GLS musíte objednat do 20. prosince, stejně tak i doručení prostřednictvím Zásilkovny, nebo v případě osobního odběru v jednom z partnerských knihkupectví. Vše do 10:00 ráno. U všech produktů (a následně v košíku u dopravců) ale raději hledejte symbol stromečku, který garantuje doručení do Vánoc. Více informací a celý harmonogram naleznete zde. 
  • Hračky pro všechny kluky i holky najdete na Sparkys.cz. Aby se dětská očka mohla rozzářit pod vánočním stromečkem, musíte objednávat do půlnoci 19. prosince. Z prodejen Sparkys si můžete dárky odnést ještě na Štědrý den, pokud je stihnete objednat do půlnoci 23. prosince. Otevírací doby jednotlivých prodejen a ostatní informace naleznete zde. 

Víte o nějakém e-shopu, který podobnou informaci zveřejnil a v našem seznamu chybí? Napište nám do komentářů tady pod příspěvkem nebo na sociálních sítích a pomozte tak všem stihnout obdarovat své blízké.

Jsem novinář a mimo jiné mě nejvíc baví hudba a sport. Na neziskovkách nejvíc miluju to, že za nimi vždycky stojí někdo se skvělým příběhem.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *