Zdroj: Remobil

Co po Vánocích se starým mobilem? Remobil za něj dá peníze na podporu Jedličkova ústavu

Spousta lidí má po Vánocích radost z nového mobilu, ale zároveň řeší, co udělat s tím starým. Je několik možností, jak s ním naložit. Někteří se ještě zánovní kousky mohou pokusit prodat, ale co s telefony, které už nikdo opravdu nechce? Jednou z možností je poslat je neziskovce Remobil, ta se postará o jejich recyklaci. Navíc díky každému recyklovanému mobilu půjde 10 Kč na podporu Jedličkova ústavu.

V rámci kampaně 100 gramů pro přírodu se Remobil snaží informovat co nejvíce lidí o recyklaci starých mobilů a zároveň vytváří sběrná místa, kam mohou lidé telefony odnést. Majitelé vysloužilých mobilů tak mohou zařízení zcela zdarma zaslat přes Zásilkovnu a zajistit tak následnou recyklaci.

Zdroj: Remobil

Recyklace mobilů má smysl. Přestože je průměrná váha jednoho mobilního telefonu 100 gramů, jeho správnou a ekologickou recyklací ušetříte přes 36 litrů vody, dva kilogramy oxidu uhličitého a zároveň nejsou produkovány toxické látky do ovzduší. 

Zdroj: Remobil

Nejen, že se ekologicky zbavíte odpadu, který doma zabírá místo, ale zároveň uděláte i dobrý skutek. Za každý zaslaný telefon posílá Remobil 10 korun na podporu Jedličkova ústavu a škol, kterým organizace takto zaslala už 300 tisíc. Díky těmto penězům mohl být upraven a vybaven tábor v Bukové, aby si jej mohly užít i hendikepované děti a v Jedličkově ústavu zároveň mohli pořídit speciální koupací křeslo, přepravní box na školní autobus nebo se podařilo vybavit místnost na fyzioterapii. 

Jsem studentkou mezinárodních teritoriálních studií v Brně. Novinařinu jsem chtěla dělat už od základky a protože ráda poznávám svět, jako druhý obor jsem zvolila mezinárodní vztahy. Hodně cenných zkušeností jsem si odnesla ze stáže na Tanzanském konzulátu a v České televizi. Na neziskovkách se mi nejvíc líbí to, jaký mají přesah a dokážou spojovat lidi z celého světa.

Komentáře

  1. Blanka Podvolecká Odpovědět

    Dobrý den,
    chtěla jsem poslat starý mobil přes Zásilkovnu do Remobilu,ale ta akce podle videa byla jen v říjnu. Co teď? Platí ta akce stále nebo ne?
    Děkuji za odpově
    Zdravím
    Blanka Podvolecká

    1. Lucie Syrovatková Odpovědět

      Dobrý den,
      video je jen propagační, ale akce dále trvá. Veškeré detailní informace můžete najít na této stránce https://remobil.cz/zapojte-se-sami/
      případně jsou na stránkách Remobilu uvedeny i další možnosti kam starý telefon odnést.

      S přáním hezkého dne,
      Lucie Syrovatková

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *