zdroj: freepik.com

Přispějte na dobrý skutek v netradiční dražbě

Dobročinný projekt Breakfaststory pořádá Dražbu dobrých skutků. Prostřednictvím darujme.cz a Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové mohou lidé do konce května přispívat na dobré skutky lidem, kteří se ocitli ve znevýhodněné situaci.

Vydražit dobrý skutek lze do konce května, platí jednoduché dražební pravidlo – kdo dřív přijde, ten dřív (dobro) mele. Jelikož se jedná o netypickou dražbu, platí, že při prvním příhozu je dobrý skutek váš. Vydražit dobrý skutek mohou jednotlivci, ale i skupiny s přáteli, kolegy či s rodinou.

Veřejnost může přispět například na vybavení dětského pokoje pro samoživitelku Hanku a její 3 děti nebo na kvalitní monitory poradkyním rané péče z neziskové organizace Eda, které pečují o děti se zrakovým postižením. „Kdo si vydraží některý ze skutků pro veřejnost, toho obratem po úhradě pozveme na naší dražbu do Valdštejnské zahrady, která se uskuteční 1. června,“ sděluje Lucie Hyblerová, zakladatelka Breakfaststory.

David Vávra při natáčení spotu (zdroj: facebook Breakfaststory)

Dobré skutky pro velké dražitele

Na platformě Breakfaststory lze přispět vyšší částkou pro jedince s vážným zdravotním hendikepem, na přírodu, její kultivaci a ochranu, na vědu a vzdělávání či na sociální problematiku napříč pomocí pro nemocné děti, samoživitele, seniory a umírající. Tyto velké skutky jsou určené pouze firmám a velkým dražitelům. „Zástupci neziskových organizací nám pomáhali nominovat dobré skutky, ze kterých jsme vybrali 42,“ dodává Hyblerová.

Ve Valdštejnské zahradě vystoupí ambasadoři dobrých skutků, mezi ně patří například architektka Eva Jiřičná, herečka Jana Plodková, zpěvačka Marta Kubišová, herec a architekt David Vávra, youtuber Karel „Kovy“ Kovář nebo duo evangelických farářů Pastoral Brothers. „Na vyhlášení dražeb budeme také promítat videomedailony ke každému dobrému skutku, které jsme natáčeli po dobu tří měsíců,“ informuje zakladatelka projektu.

Potěš snídaní nebo obědem

Breakfaststory je českou platformou, která sdružuje a podporuje sociální a chráněné dílny z celé ČR. Podniky u Breakfaststory mají bezplatné členství a prostřednictvím aktivit platformy mají šanci dostat se do povědomí široké veřejnosti. Spolek také založil jediný český eshop sestavený pouze z výrobků ze sociálních a chráněných dílen. Dále v rámci kampaně Potěš snídaní a Potěš obědem Breakfaststory podporuje nejen zaměstnance s hendikepem, ale také seniory a samoživitele, pro které vaří zdarma.

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *