zdroj: pixabay.com

Zapojte se do háčkovací výzvy pro Nedoklubko

Rádi háčkujete, nebo si to chcete zkusit? Chopte se příze a pomozte dobré věci.  Už zanedlouho se koná výstava na podporu spolku Nedoklubko, které pomáhá rodičům předčasně narozených dětí a neonatologickým oddělením v České republice. Stačí uháčkovat dárky, které můžete přinést na výstavu Kreativ a spolek tak podpořit.

Jak mohu pomoci?

Výstava Kreativ na podporu organizace Nedoklubko se bude konat od 12. do 14. listopadu na Výstavišti Černá louka v Ostravě. Do háčkovací výzvy se může zapojit kdokoliv. Stačí uháčkovat chobotničky pro miminka do inkubátorů, terapeutická srdíčka pro maminky, miničepice nebo miniponožky pro sestřičky a zdravotníky podle návodu. Velká část naší činnosti stojí na háčkovaných výrobcích s terapeutickým přesahem. Nejsou to jen hračky, říká Radka Divoká, koordinátorka nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně ze spolku Nedoklubko.

Hotové výrobky mohou lidé do 10. listopadu přinést zabalené v igelitových sáčcích přímo na výstavu, na odběrná místa v Ostravě, na pobočky Ostravainfo nebo zaslat poštou. Háčkovací výzva poběží ještě týden po výstavě a lidé tak mohou hotové výrobky poslat přímo spolku Nedoklubko. „Chobotnička pomáhá rodičům, kteří přichází k inkubátoru, aby u miminka byl nějaký veselý, barevný element a miminku slouží chapadla k tahání a eliminuje se riziko vytažení hadičky, sondy nebo kanyly, doplňuje Radka Divoká.

zdroj: facebook Nedoklubka

Smysl Nedoklubka

Každý rok se v České republice narodí téměř devět tisíc miminek předčasně. Spolek Nedoklubko pomáhá rodinám po předčasném porodu, podporuje výzkum příčin předčasných porodů finanční pomocí a aktivním vyhledáváním těhotných žen do výzkumu. Dále prostřednictvím kampaní spolek zvyšuje povědomí o předčasném porodu, jeho příčinách, prevenci a o možnostech péče o předčasně narozené děti.

Kromě toho, že můžete organizaci podpořit přes Givt nebo uháčkováním dárků na výstavu Kreativ, můžete si koupit i něco z Charitativního obchůdku.

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *