Michal Bartoš a jedinečný ekologický projekt Sluňákov aneb všechno jsme ještě neprohráli

S Michalem Bartošem, ředitelem Sluňákova, v epizodě probíráme jak se dívá na mladé demonstrující za lepší klima nebo proč nechává okolí své chaty zarůst tak, jak si příroda usmyslí. Nově epizody podcastu i natáčíme, tak pokud vás zajímá, jak to ve Sluňákově vypadá, určitě si pusťte video.

Epizoda je v sestříhané verzi k dispozici i na Spotify.

Řada lidí to vnímá tak, že příroda není tady, ale až tam, kde vejdou do lesa. Ale příroda, to jsme my. Areál Sluňákova to mimo jiné také říká. Každé umělecké dílo tady má plošinku na výhled, takže vidím, že mě něco přesahuje. Meditační prostory samy o sobě působí, že si člověk uvědomí, jak krásně na světě je. Vedle bažiny pod hvězdami si uvědomíte, jak malí vlastně jsme. Je dobré tohle zažít.

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *