Co můžeme udělat pro životní prostředí? Helena Továrková hostem Pijavic

Jak se dá bojovat proti investorům, kteří chtějí z lužního lesa udělat aquapark s kongresovým a hotelovým centrem? Proč Nadace Veronica pořádá módní přehlídky z textilního odpadu? A co považuje Helena Továrková, osobnost nevládního sektoru 2021 a ředitelka Nadace Veronica, za nejpalčivější ekologické téma v Česku?

Vždycky nám přišlo důležité, a je to ostatně i v základu mise nadace, podpořit běžné lidi v tom, aby mohli změnit své okolí k lepšímu. Nemusí jít o profesionální ochranáře, nemusí mít zkušenosti. Vnímáme to tak, že pokud se ta ekologická situace má zlepšit, tak to nemůže stát na nás, kteří jsme to vystudovali nebo se v tom profesionálně pohybujeme. Ale musíme se snažit zapojit kohokoliv, kdo chce.

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *