Šikaně dáváme prostor vždy, když před ní zavíráme oči. Marek Nagy a Gabriela Lepková v Pijavicích

Do Olomouce jsme si tentokrát pozvali odborníky z organizace Prostor Pro. Marek Nagy a Gabriela Lepková si s námi povídali zejména o tom, co předcházelo vzniku unikátní české aplikace Nemá to na čele, která rodičům a pedagogům pomáhá řešit šikanu. Dozvíte se také něco o kyberšikaně nebo o tom, jak se všeobecně české děti cítí ve škole.

Rodič agresora se ocitá v podobné situaci jako rodič oběti. Vyrovnává se s tím, že ne mému dítěti se něco děje, ale že mé dítě někomu něco dělá. Možná tomu nevěří, možná to zlehčuje. Může to být tak, že doma se dítě chová v pořádku, tak si klade otázku, jak je možné, že se ve škole chová jinak. Musí tam být stejná práce s přijetím, že se to děje. Rodič bojuje s pocity, které jsou velmi podobné těm, které zažívají děti.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *