Z lidí se závislostí, se kterými jsem pracoval, se 80 % vyléčilo. David Bezdomnikov hostem Pijavic

David Bezdomnikov vede jednu z olomouckých poboček organizace Podané ruce, specializuje se zejména na pomoc lidem se závislostí. V epizodě si povídáme například o tom, že hlavním tématem klientů Podaných rukou kolikrát není závislost sama, ale dluhy nebo bydlení. A jak náročné je proniknout do komunity drogově závislých lidí?





Smartphone má dnes kdekdo. Tedy i většina našich klientů. Aplikace Čára vznikla právě z premisy, že spousta lidí bez domova má smartphone, zároveň ale velmi komplikovaně hledají informace. Například informace o sociálních službách je mnohdy velmi těžké najít. Člověk v aplikaci proto najde všechny potřebné informace, o kterých my ani nevnímáme, že jsou důležité. Kde je možné se vysprchovat, kde je možné levně nakoupit, kde je možné získat pitnou vodu.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *