Ilustrační obrázek, zdroj: freepik.com

Nevíte, co s ratolestí přes léto? Přinášíme vám seznam pobytových a příměstských táborů

Astronomické léto už začalo a dětem se blíží prázdniny. Toto období přináší dětem skvělou příležitost prozkoumat svět kolem sebe a zažít nezapomenutelná dobrodružství. Tábory jsou pro ně ideálním místem, kde stráví čas venku, objeví přírodu a zapojí se do různých aktivit a her, které rozvíjejí jejich kreativitu a týmovou spolupráci. Mnoho neziskových organizací pořádá pobytové i příměstské tábory. O některých z nich si můžete přečíst v článku.

  • Dětský tábor Božanov 2023 – nezisková organizace Bude veget od 29. července do 11. srpna pořádá letní tábor na Broumovsku Pod Korunou v Božanově. Přihlásit se na něj mohou děti od devíti let. Na loňském táboře se děti ponořily do světa Pána prstenů, letos se spolek inspiroval Vikingy a příběhem Jak vycvičit draka. Program tábora pojme aktivity jako celotáborové a další různé hry, soutěže, táboráky, diskotéky, noční hry a stezky odvahy, letní kino pod širým nebem, scénky a činnosti jako střelba ze vzduchovky a z luku, deskové hry a také mnoho sportů: fotbal, nohejbal, basketbal, frisbee, florbal, i netradiční tchoukball, crossminton, spikebal, kan jam, mölky a další.

plakát táboru, zdroj: Bude veget z.s.

  • Letní tábor Valcha 2023 – nezisková organizace Vochomůrky pořádá letní stanovací tábor pro děti od sedmi do patnácti let. Koná se od 5. do 12. srpna v Pošumaví v kempu Valcha u Zavlekova.

plakát táboru Vochomůrky, zdroj: Vochomurky.cz

  • Rodinné centrum Grygov má opravdu širokou nabídku příměstských a pobytových táborů. Jedním z nich je tábor Miluju a maluju pro děti základních škol, který se uskuteční od 10. do 14. července. Dále pořádají tábor Cesta do budoucnosti – čím budu až vyrostu?, který je určený dětem ze základních škol a probíhá od 24. do 28. července. Pro předškolní děti Rodinné centrum organizuje příměstský tábor Indiánské léto, který se uskuteční od 31. července do 4. srpna. Pro menší děti centrum dále připravuje příměstský tábor farmáři z Grygova, který potrvá od 14. do 18. srpna. Pobytový tábor Panda na cestách proběhne od 15. do 22. července.

leták s tábory, zdroj: Rodinné centrum Grygov

  • Příměstský tábor Pat a Mat – taneční škola AT studio domino pořádá od 21. do 25. srpna příměstský tábor v Praze 4 Chodově. Na programu jsou hry v areálu školy a na školní udržované zahradě, hry v Krčském lese, výlety do okolí, celotáborovka a etapové hry, výtvarné aktivity, taneční tréninky, sportování, exkurze a výlet s překvapením.

  • Sportovní příměstský tábor SPORTJOY – neziskovka SportJoy pořádá příměstské tábory pro děti od šesti do patnácti let v několika termínech, na různých místech v Praze. Probíhají od pondělí do pátku od 7:30 do 18:00. Tábory jsou zaměřené na sportovní aktivity a děti si mohou vyzkoušet pětadvacet tradičních i netradičních sportů.

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *