O dárcovství s hlubším významem. Renáta Benešová Chlebková z organizace ADRA v Pijavicích

Do Pijavic jsme si pozvali Renátu Benešovou Chlebkovou, která působí jako CSR specialistka v organizaci ADRA. ADRA stojí za mnohými originálními spolupracemi na poli nezisku a byznysu. Probíráme praktické tipy, jak na takovou spolupráci, i to, jak si Renáta odpovídá na otázku, proč jsou Češi tak nesmírně štědří. A zazní i osobní příběh Renáty, který ji od vysněné práce fyzioterapeutky dovedl až do neziskového sektoru.

Firemní dobrovolnictví přináší různé nečekané benefity. Vždy se například vyprofiluje někdo, o kom firma netušila, že má takové sociální cítění a dovednosti. Toho firmy mohou využít, když někdo ze zaměstnanců onemocní nebo se stane nějaká tragédie. Takový zaměstnanec je potom propojkou s daným člověkem nebo rodinou. Dalším benefitem je to, že si zaměstnanci kupříkladu při dobrovolničení v domově důchodců vypnou mobily, hodinu jsou plně soustředění na člověka a následně si takové soustředění na druhého chtějí odnést domů. Mladí lidé také kolikrát pochopí, proč prarodiče chtějí, ať je více navštěvují.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *