Zdroj: freepik.com

Neziskovky nezaspaly a pomáhají s očkováním seniorů

V České republice bylo na začátku června naočkováno první dávkou proti covid-19 více než pět miliónů lidí. Senioři nad 80 let se mohli začít registrovat už od 15. ledna a postupně se registrace otevírala i pro nižší věkové skupiny. Část seniorů však stále očkovaná není – a jedním z důvodů je to, že registrovat se lze pouze na internetu.

Podle Českého statistického úřadu internet nepoužívá přibližně šedesát procent Čechů a Češek nad 65 let. Pro řadu seniorů je tedy on-line registrace problém, i když samozřejmě velké části z nich s registrací pomohli mladší příbuzní, pečovatelé nebo praktičtí lékaři. Zapojily se ale i neziskové organizace, které zřídily speciální linky pro seniory, na kterých jim operátoři pomohou s registrací.

Kam zavolat?

Bezplatnou Zelenou linku provozuje organizace Anděl Strážný, zavolat můžete na číslo 800 603 030. Pomoc při registraci nabízí také společnost Seniorem s radostí, která zřídila speciální Linku pro seniory, dovoláte se jim na čísle 792 308 798. Další telefonní linku provozuje organizace Život 90, číslo je 800 157 157. A jednou z možností je také využít celorepublikovou informační linku ke koronaviru, zavolat můžete na 1221.

Mnoho neziskových organizací se věnuje seniorům dlouhodobě a nezapomněli na ně ani během koronavirové pandemie. Pomoc s registrací na očkování může být pro někoho, kdo na internetu rozhodně není jako doma, velmi významná. Chcete-li tyto neziskovky v jejich úsilí podpořit, můžete jim přispět nákupem přes Givt. Najdete u nás třeba organizaci Anděl strážný nebo Život 90. 

Sdílet

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *