Zdroj: Ronny Overhate (Pixabay.com)

Poznávejte okolí s odborníky. Setkání s přírodou letos bude

Za světluškami, netopýry nebo vodní masožravou rostlinou. To je jen zlomek z toho, co nabídla minulá Setkání s přírodou. Letošní, už čtrnáctý, ročník celorepublikové akce začíná příští pátek a potrvá až do 20. června.

Série akcí pro širokou veřejnost letos nabídne přibližně dvacet zastávek, na kterých můžete zavítat třeba na Kynšpersko, kde se seznámíte s životem ve starém ovocném sadě a nahlédnete i do života včel. Ochránci na Vlašimsku zase nabízejí exkurzi do světa vážek.

 „Smyslem projektu je umožnit veřejnosti navštívit zajímavá místa naší přírody se zasvěceným průvodcem a upozornit na to, že za vzácnými rostlinami a živočichy není nutné vždy vyrážet do botanických a zoologických zahrad,“ říká hlavní koordinátorka projektu Kateřina Paličková. Zároveň dodává, že právě červen je nejvhodnější dobou pro pozorování přírody. 

Jednotlivé akce pořádají pobočné organizace Českého spolku ochránců přírody po celé republice. Úplný seznam příležitostí, kde poznat přírodu, naleznete na webu Setkání s přírodou.

Jsem novinář a mimo jiné mě nejvíc baví hudba a sport. Na neziskovkách nejvíc miluju to, že za nimi vždycky stojí někdo se skvělým příběhem.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *