Zdroj: FB Sluňákov - centrum ekologických aktivit města Olomouce, o.p.s

Začínají Ekologické dny Olomouc. Přijede Václav Bělohradský, Daniel Prokop a další

Ekologické dny se v Olomouci konají už od roku 1990 a pořádá je centrum ekologických aktivit Sluňákov. Celý festival trvá více než dva týdny a nabízí besedy, přednášky, koncerty, výlety s průvodci i semináře pro školy. Letošní ročník s bohatým programem začíná 8. září.

Podle Václava Bělohradského jsou olomoucké ekologické dny malý zázrak v této zemi. „Ekologické dny Olomouc jsou místem dialogu jakých je, nejen v naší zemi, ale v celé Evropě, málo. Přispějme k tomu, aby takové místo pravého dialogu dále trvalo a rozšiřovalo se. Závisí na tom mnoho dobrého v tomto nedobře začínajícím století,“ říká Bělohradský, který je pravidelným hostem Ekologických dnů Olomouc (EDO). Kromě něj letos do Olomouce přijede přednášet také biolog a filosof Stanislav Komárek, biolog David Storch, evoluční biolog Jan Zrzavý, sociolog Daniel Prokop nebo právník Jiří Přibáň.

Organizátoři Ekologických dnů přichází s festivalovým programem, který je podle nich není zelený, ale pestrý. Cílem EDO je rozvíjet tolerantní občanský dialog na závažná témata související s globální ekologickou krizí. Za třicet let své existence tento festival pozval do Olomouce množství zajímavých hostů a ani letos tomu není jinak.

Výlety, koncerty i divadlo

Na programu Ekologických dnů je i několik výletů s průvodci, jeden z nich návštěvníky zavede na málo známé turistické atrakce na Hané, další na Kunětickou horu u Pardubic a na hrad Pernštejn. Součástí Ekologických dnů je i několik tématických výstav. Vyvrcholením celého programu je ekojarmark s koncerty. Letos přijede zahrát třeba Monika Načeva, kapela Hm… nebo Jablkoň. Součástí ekojarmarku bude i program pro děti a divadlo, konkrétně dvě představení od divadla Já to jsem, které je součástí rodinného divadla Víti Marčíka. Na celý program Ekologických dnů se můžete podívat tady a k FB události celé akce můžete přidat zde.

Zdroj: FB skupina Ekologické dny Olomouc

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *