Vojtěch Razima, ředitel společnosti Kverulant.org, hostem jedenácté epizody!

Kardinál Duka žaluje společnost Kverulant.org o tři miliony korun. My jsme si do podcastu pozvali jejího ředitele, Vojtěcha Razimu, mluvili jsme s ním o jeho katolické víře a proč napsal článek Kardinál Duka tuneluje církevní majetek. Ale nejen o tom.Dozvíte se i jak Kverulant napomohl odstranění billboardů u dálnic nebo jak zlepšil kvalitu českých benzínek.

Já si myslím, že církev, a Duka především, by měli v zásadě říkat neustále lidem: Nebojte se! Tenhle svět už byl spasen. Obětí Ježíše Krista. Je to v pořádku. A zároveň by k tomu měli dodat: Ano, to zlo tady skutečně je. Ale není to tak, že my jsme ta hodná heterosexuální církev a pak jsou tady ti zločinci LGBT. Ne. To zlo je v každém z nás. A ta hranice vede v každém z nás. Měli by říkat: Bojujte s tímto zlem.

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *