Veronika Kašáková a dětské domovy v Česku. Další díl Pijavic!

S Veronikou Kašákovou, modelkou a zakladatelkou nadačního fondu na podporu dětí z dětských domovů, mluvíme o systému náhradní péče v České republice, vzácném onemocnění jejího syna a Veronika se svěřila i s tím, proč je ráda, že ona sama byla v dětském domově.

Dělali jsme velký výzkum ve spolupráci s Oriflame, kdy jsme se poptávali i lidí, kteří pochází z rodin, jak často po odchodu se obrací na svou rodinu. A žádají o pomoc. Ať jde o pomoc slovem, fyzickou.. Že jim uvaří, poradí.. Anebo také finanční. Výsledek průzkumu byl takový, že třikrát týdně si tito mladí dospělí volají se svou rodinou a svůj stav spolu prochází. Děti z dětských domovů nemají nikoho, na koho by se obrátili nebo komu by zavolali. A udělají spoustu chyb, které si třeba ani neuvědomí.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *