Zdroj: Pixabay.com

Nemáte doma malého génia? Vyzkoušejte MiND test

Podle dat nadačního fondu Qiido založených na číslech Českého statistického úřadu je v Česku 220 tisíc intelektově nadaných dětí. Jak poznáte takzvané MiND dítě a nemáte taky jedno takové doma?

Možná i vy máte doma intelektově nadané dítě. Přesně takovým se věnuje i nadační fond Qiido, který můžete podpořit nákupem na Givtu. Organizace do jejichž řad patří pedagogové, psychologové, právníci a finanční experti označují takto nadané děti jako MiND (Mimořádně intelektově Nadané Děti) a svým programem komplexní péče a systematického přístupu pomáhají rodičům a učitelům poznat, pochopit a uspokojit specifické potřeby nadaných děti v rozumové i sociálně emoční oblasti. K rozvoji svého potenciálu totiž potřebují specifický přístup ve škole i doma.

Graf populace MiND dětí (zdroj: qiido.cz)

Udělejte si test

Organizace Qiido vytvořila NOMINAČNÍ PRETEST, který vám napoví, jestli zrovna vaše dítě patří mezi hrstku intelektově nadaných dětí. Jednoduše vyplníte dotazník, který se zajímá o schopnosti a vlastnosti dítěte v oblasti učení, paměti, pozornosti apod., odešlete a organizace se vám do pěti pracovních dní ozve s odborným psychologickým vyhodnocením a doporučením následných kroků. Vybrat si můžete mezi testem pro předškolní děti a pro děti na prvním stupni ZŠ.

Nejde jenom o IQ. Kdo je MiND dítě?

Podle organizace Qiid je sice úroveň IQ společným jmenovatelem, intelektové nadání ale odhalí až komplexní psychologické testy, které zohledňují soubory vlastností jako kreativita, nadání nebo vnitřní motivace a odhodlání. Mezi signály, které vám naznačují, že byste měli zpozornit, patří třeba výborná paměť, perfekcionismus a vysoké nároky na sebe i okolí, vysoké morální standardy nebo taky divergentní myšlení. O rozdílu mezi intelektem a IQ si můžete více přečíst na webu nadačního fondu.

Jsem novinář a mimo jiné mě nejvíc baví hudba a sport. Na neziskovkách nejvíc miluju to, že za nimi vždycky stojí někdo se skvělým příběhem.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *