Zdroj: Pixabay.com

Jaký byl uplynulý rok v Givtu a co chystáme na ten příští?

Rok 2021 se nachýlil ke konci a je dobrým zvykem trošku si zavzpomínat a zhodnotit co se událo. Ani my nezůstaneme pozadu a shrneme si, co se povedlo v proběhlém roce a co nás čeká ten následující. 

Předně bychom chtěli vám, čtenářům, poděkovat za přízeň. Bez vás by náš blog nemohl existovat a nemohli bychom tak informovat o skvělých projektech, které mají neziskovky na svědomí. Od května, kdy začal blog fungovat, jsme ve více než 120 článcích psali o nadcházejících akcích a jiných aktualitách, nabídli jsme vám náhled do fungování neziskových organizací, zbořili jsme několik mýtů a mohli jste se nechat inspirovat, když jsme vám nabídli různé tipy a triky. Občas jsme vás nechali i náhlednout do zákulisí samotného Givtu. Díky vám a našim partnerům jsme mohli uspořádat několik soutěží a obdarovat tak organizace, které si to zasloužily.

Nejúspěšnější články

V říjnu začalo tzv. Milostivé léto. Naše redaktorka Klára napsala o tomto období, ve kterém stát odpouští značnou část dluhů, obsáhlý a poučný článek, a ten se stal vůbec nejčtenějším na našem blogu! V těsném závěsu je pak inspirativní rozhovor s Ditou Pullmannovou, zakladatelkou organizace Dočasky De De. Na přelomu listopadu a října jste se pak hojně zapojovali do háčkovací výzvy pro Nedoklubko, protože článek o této akci si vysloužil pomyslnou bronzovou medaili.

Hodiny a hodiny s Pijavicemi

Nedílnou součástí našeho blogu je podcast Pijavice. Od letošního května udělaly Karolína s Klárou už 17 rozhovorů, které dohromady čítají neuvěřitelných 704 minut poslechu. Nejvíc ze všech jste poslouchali díl s Veronikou Kašákovou, modelkou a zakladatelkou nadačního fondu na podporu dětí z dětských domovů. Jako druhá vás nejvíc zaujala novinářka Petra Procházková. „Moc děkujeme všem posluchačům. Vážíme si času, který se rozhodnou dát poslechu našeho podcastu. Doufáme, že je pro ně přínosem a jsme také rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu, která nás posune dál,“ říká jedna z tvůrkyň Pijavic, Karolína Fojtíková.

Novinky na příští rok

Teď se přes vánoční svátky na chvíli odmlčíme, odpočineme si a s novými články se přihlásíme zase od 4. ledna.

5. ledna se můžete těšit na další díl Pijavic. Kdo bude hostem se ale musíte nechat překvapit. Na blogu se během ledna objeví zbrusu nová rubrika Práce, kde si můžete prohlížet dobrovolnické i placené pozice v neziskových organizacích. Takže ať už o nějaké nabízené pozici víte, nebo patříte mezi neziskovky, které pracovní pozici nabízejí, neváhejte nám napsat na naše sociální sítě, nebo na email blog@givt.cz

I dál vám budeme přinášet ověřené informace o neziskovém sektoru a ukazovat vám, jak je svět neziskovek zajímavý. Budeme moc rádi i za informace od vás, které nám napoví, jestli to, co děláme, děláme dobře. Nebojte se tedy nás kontaktovat buď tady v komentářové sekci, nebo využijte výše zmíněné kontakty.

Užijte si pohodové Vánoce a úspěšně vstupte do nového roku. Děkujeme, že jste s námi!

Sdílet

Jsem novinář a mimo jiné mě nejvíc baví hudba a sport. Na neziskovkách nejvíc miluju to, že za nimi vždycky stojí někdo se skvělým příběhem.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *