zdroj: www.florbalchodov.cz

Sportovní týmy podpoří nadaci Pink Bubble. Do boje s rakovinou se zapojí Florbal Chodov i Národní Box Lakrosová Liga

Sportovní týmy často využívají svůj vliv a zdroje k podpoře různých charitativních a dobročinných projektů. Podpořit nadaci Pink Bubble na podporu onkologicky nemocných se rozhodl pražský florbalový klub, který bude následující měsíc vybírat finanční prostředky, probíhá také dobročinná aukce dresů Národní Box Lakrosové Ligy.

Posláním Nadačního fondu Pink Bubble je podpora onkologicky nemocných náctiletých a mladých dospělých po celé České republice v průběhu léčby, v době rekonvalescence a při následném návratu do běžného života. Pomáhá prostřednictvím plnění osobních přání, realizací různých zážitků a aktivit a v neposlední řadě poskytuje příspěvky na zdravotnické, rehabilitační či pohybové pomůcky a služby.

Pink Bubble (zdroj: Nadační fond Pink Bubble)

Florbal Chodov, jinak také FAT PIPE FLORBAL CHODOV, je florbalový klub z pražského Chodova založený v roce 1991, který patří k nejstarším největším a nejúspěšnějším v České republice. Po čtyřech letech se v návaznosti na úspěšnou spolupráci ze sezony 2018/2019 klub rozhodl znovu spojit síly s nadací Pink Bubble.

Od pondělí 30. října 2023 budou elitní týmy z Chodova celý následující měsíc oblékat růžové dresy, aby tak projevily podporu tomuto charitativního projektu. Společně si kladou za cíl povzbudit ostatní v jejich boji s rakovinou a inspirovat další týmy a fanoušky z florbalové komunity k zapojení se do této snahy a šířit povědomí o významu boje proti rakovině. Start kampaně je naplánován na TV utkání elitního týmu mužů proti Liberci v pondělí 30. 10. od 18 hodin.

Jak bude charitativní akce probíhat?

Mužský i ženský tým florbalového týmu bude v průběhu celého měsíce listopadu vybírat finanční prostředky za vstřelené góly. Na všech domácích zápasech bude k dispozici kasička na dobrovolné příspěvky, ale přispívat bude možné i skrze QR kódy na transparentní účet. Na hale při domácích zápasech bude také možné zakoupit speciální merch z limitované růžové edice.

Na domácích zápasech se můžete těšit na bohatý doprovodný program, kterého se budou účastnit známé osobnosti z řad sportovců, influencerů i herců, kteří se tímto také rozhodli projekt podpořit. Ve středu 15. 11. započne dražba růžových hráčských dresů, které můžete zakoupit při online aukci. Vše vyvrcholí 26. 11. při posledním domácím utkání mužů, kde dojde ke slavnostnímu předání šeku pro nadaci. Zavítejte do haly SH Jižní Město a společně podpořte dobrou věc.

Kompletní program zápasů naleznete na stránkách Florbal Chodov. 

NBLL také podpoří nadaci aukcí dresů

Jste fanouškem Národní Box Lakrosové Ligy (NBLL)? Nyní máte v rámci online aukce příležitost přihazovat na dresy, které nosí hráči z České republiky, Rakouska, Německa i Polska, a kteří se zúčastnili ALL-STAR GAME. Pořízením těchto ikonických dresů tak nejen obohatíte svoji sbírku, ale podpoříte nadaci Pink Bubble a jejich spolupráci. Aukce končí 5. 11. 2023 a její výsledky budou vyhlášeny 11. 11. 2023 o poločasové přestávce finále NBLL 2023.

Zdroj: instagram @nbll_cz

Jsem studentkou žurnalistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci. Na neziskovkách se mi nejvíc líbí obětavá práce lidí, kteří se jejich prostřednictvím snaží pomáhat ostatním. Jsem hrdou maminkou pěti koček, a ve volném čase se kromě pečování o ně věnuji také tvorbě digitálních ilustrací, poslechu hudby všeho druhu, cestování a sledování Tří Tygrů.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *