Jaroslav Strejček a 15 let pomoci znevýhodněným dětem. Další epizoda Pijavic!

Jaroslav Strejček je ředitel Nadace Malý Noe, která je orientovaná na pomoc dětem se sociálním nebo zdravotním handicapem. V epizodě si povídáme o tom, proč se rozhodl zaměřit svou pomoc na kraj, ve kterém žije, ale také na Zambii. Dozvíte se i proč 100 % příspěvků jde zásadně na pomoc dětem a kdo jsou typičtí žadatelé o příspěvek této nadace.

Rodiče by neměli mít tak daleko k získání peněz na pomoc svým dětem. Existuje spousta onemocnění, kde zdravotní pojišťovna nehradí vůbec nic anebo jen část. Kupříkladu obyčejný invalidní vozík. Zdravotní pojišťovna zaplatí pouze jeho kostru. Ale například dítě po dětské mozkové obrně má další znevýhodnění. Proto je potřeba i jiné zajištění vozíku, jinak z něj dítě vypadne. Je naprosto iluzorní myslet si, že maminka, která je s dítětem sama doma, žije z příspěvků od státu a nemůže chodit do práce, protože dítě opatruje 24 hodin denně, si dokáže našetřit 20 000 Kč na ostatní věci, které invalidní vozík potřebuje.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *