Rizikové výzvy na TikToku jsou fenoménem, téměř žádný rodič o nich ale neví. Kamil Kopecký hostem Pijavic

Kamil Kopecký je vysokoškolský pedagog a vedoucí projektu E-Bezpečí, který se zaměřuje na rizikové formy komunikace v online prostředí. V epizodě rozebíráme, jak se šíří nebezpečné výzvy, jaká je podle Kamila vhodná regulace sociální sítě TikTok, ale dotkneme se i toho, na jaké podvody dnes nejčastěji narazí dospělý v internetovém prostředí.

Podcast je k dispozici také na Spotify nebo Google Podcasts.

Problém rizikových výzev je v tom, že nejsou trestné. Jde o neštěstí, jsou to náhody, které nejde legislativně zakázat. Když něco napodobíte, necháte se například oblepit páskou nebo budete skákat parkour, tak se přece nedopouštíte ničeho trestného. Z mého pohledu je to tedy spíše o výchově. Ve škole, od rodičů. Nedokážeme totiž zablokovat veškerý obsah sociálních sítí a ani to není žádoucí. Sociální sítě jsou velmi demokratické, nabízí nám spoustu užitečného obsahu, tak proč tuto část obsahu nějak drsně regulovat.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *