Ilustrační obrázek (zdroj: Pexels.com)

Oslavte Den Země udržitelným nákupem. Které eshopy garantují ochranu přírody?

Už zítra bude Den Země, kdy se každoročně upomínáme na důležitost ochrany naší planety a podporu životního prostředí. Při té příležitosti vám přinášíme tipy, jak tento den oslavit koupí k přírodě šetrných výrobků.

Econea.cz

Econea patří k nejznámějším českých ekologickým eshopům. Byla založena v roce 2013 a pokrývá segment drogerie, zdravé výživy nebo vybavení domácnosti. Působí v České republice. Je členem Asociace společenské odpovědnosti. Zaměřuje se i na ekologické balení a dopravu. Zaručuje se, že žádné produkty nebyly testovány na zvířatech a neobsahují suroviny živočišného původu. Důležitá je pro eshop i vzdálenost, kterou produkt musí cestovat, a podporuje tak především lokální značky.

BiOOO.cz

Dalším známým českým ekologickým eshopem je Biooo.cz. Eshop má také kamenné prodejny v centru Prahy a Brna a nabízí i poradenskou linku. Největší přínos přírodních produktů vidí firma v tom, že nás navrací k tomu, co je opravdu důležité – k životu, který je v harmonii s celou planetou Zemí, k životu, který je přirozený a zdravý. 

Ecoegg.cz

Zajímavým eshopem je ecoegg.cz. Jak název vypovídá, nabízí firma ekologická vajíčka. V čem spočívají? Vajíčka se používají na praní a nahrazují tak všechny chemické aviváže a gely, které spousta lidí používá. Jsou šetrné i k citlivé pokožce a neobsahují mikroplasty, palmový olej ani chemikálie. 

Reknihy.cz

Pro vášnivé čtenáře a ekology zde máme možnost, jak číst udržitelněji. Reknihy založila skupina nadšenců do knížek a ekologického myšlení, kteří nechtěli přijít o šustění a vůni papíru. Cílem je dát všem již nečteným knihám druhou šanci. Staví tak na cirkulární ekonomice, která je jedním z pilířů udržitelného rozvoje. Zároveň Reknihy přispívají na další ekologické projekty a pomoc. Reknihy jsou tak prvním udržitelným knihkupectvím v Česku.

Zkokosu.cz

Dalším zajímavým ekologicky smýšlejícím eshopem je zKokosu.cz. V nabídce mají klasické i designové kokosové misky a jiné výrobky od farmářů z Vietnamu, ručně šité, pratelné a kompostovatelné pomocníky do kuchyně i koupelny, zero waste produkty šetrné k naší planetě či přírodní kosmetiku převážně z českých luhů a hájů.

Něco na zub

Pro něco na chuť můžete zavítat do několika eshopů. Například do Ošatky nebo rovnou pro Zdravý koš. Dalšími možnostmi jsou countrylife.cz, Puravia.cz, Botanic.cz nebo Naturalis.

Pro pobyt v přírodě

Pokud do přírody ještě raději spíše sami vyrazíte, můžete využít možnosti eshopů, které prodávají pomůcky k pobytu v přírodě. U nás na Givtu to jsou 4camping.cz nebo procamping.cz.

Slovenské ekologické eshopy

Naši slovenští podporovatelé mají rovněž vyzkoušet ekologické nákupy na slovenských eshopech. Patří mezi ně třeba přírodní kosmetika, drogerie i potraviny z Babiččiny zahrádky nebo přírodní výživové doplňky, kosmetika a další z Bohatstvoprirody.sk či z Naturesfinest.sk.

Studuji mezinárodní vztahy a bezpečnost a evropská studia a diplomacii. Studium mě doprovází i ve volném čase, kdy až posedle sleduji politické a celospolečenské dění, což prokládám dobrou kávou a naprosto vypínám sledováním seriálů. Pro Givt jsem začala psát jednoduše proto, že se mi líbí spojení novinařiny s podporou neziskového sektoru, který je v Česku stále stigmatizován a nedostává se mu pozornosti, jaké si zaslouží.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *