zdroj: freepik.com

Máte rádi pohyb? Přijďte si zatančit s Lenkou Návorkovou ze StarDance na Střelecký ostrov

K příležitosti mezinárodního dne tance připravuje nezisková organizace Art 4 People oslavy na Střeleckém ostrově v Praze. Po dvou letech se oslavy budou konat venku. Na programu je spousta zajímavých workshopů, tanečních show a hlavně taneční flashmob, za jehož choreografií stojí Lenka Nora Návorková.

Mezinárodní den tance je celosvětově uznávaný svátek zapsaný pod UNESCO, který se každoročně pořádá na památku narození tanečního reformátora Jeana-Georgese Noverrea. K této příležitosti Art 4 People už po deváté v řadě připravuje oslavy tance v podobě celodenního programu pro veřejnost.

Akce se mohou zúčastnit i lidé, kteří tančit neumí. „Myslím, že mezi nejzajímavější body programu a zároveň největší lákadla patří taneční flashmob, společný baletní trénink pro veřejnost pod taktovkou baletních mistrů z celé ČR a večerní GALA profesionálních tanečních souborů, kde každoročně vystupují soubory českých národních i regionálních divadel,“ informuje Alexandra Šebestová, projektová manažerka Art 4 people.

Taneční flashmob

Program proběhne 29. dubna na Střeleckém ostrově v Praze. Důležitou součástí celého dne je taneční flashmob (blesková akce, při které se sejde obvykle velký počet lidí spojený stejnou myšlenkou na jednom místě – pozn. red.), jehož choreografii vymyslela Lenka Nora Návorková. „Do tance kolem 17:30 vtáhneme všechny příchozí. Jedná se o jednoduchou choreografii, kterou zveřejňujeme vždy několik týdnů před akcí, aby se jí všichni mohli naučit,“ říká Alexandra Šebestová.

Inspirací Lence Návorkové byla hudba Chci tančit od Mirai, která je podle jejích slov pozitivní, hravá a veselá. „Měla jsem možnost vybrat právě i píseň, na kterou budeme tančit, takže přesně proto jsem se rozhodla pro skladbu Chci tančit od Mirai, a navíc text a název se perfektně hodí k příležitosti oslav tance,“ prozrazuje Lenka Návorková.

Přímo s flashmobem zkušenosti Lenka nemá, tudíž je to její premiéra. „Věděla jsem jen, že choreografie nesmí být těžká. Přece jen by jí měl zvládnout skutečně každý a lidé, kteří se jí naučí by z ní měli mít radost a užívat si tanec. A to si myslím, že se povedlo,“ říká profesionální tanečnice.

Navíc letos poprvé se vytvořila i zjednodušená verze choreografie, kterou si mohou spolu s námi zatančit i vozíčkáři nebo obecně lidé, kteří mají sníženou pohyblivost, a třeba jsou i upoutání na lůžko. To beru jako obrovské plus a potvrzení fráze, že tančit může skutečně každý,“ dodává.

Art 4 people

Klub Art 4 People se věnuje pořádání kulturních akcí, představení, tanečních happeningů, workshopů a seminářů.  Kulturně, umělecky a pohybově vzdělává mládež, dospělé i seniory. Také vytváří zázemí pro realizaci projektů začínajících i profesionálních umělců. Významnou náplní spolku je i organizace tanečního klubu zaměřujícího se na společenské tance pro mládež, dospělé a seniory.

Jestli chcete organizaci Art 4 People podpořit, připravili jsme si pro vás od 26. 4. do 2. 5. 2022 akci s Pomocníkem. Pro více informací klikněte ZDE.

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *