Kdybychom o válce přestali mluvit, svět si zvykne. Miroslav Karas v Pijavicích

Miroslav Karas, ředitel televizního studia České televize v Ostravě, dlouholetý zahraniční zpravodaj v Polsku a Rusku, popisuje aktuální situaci ruských médií nebo jak válka rozděluje rodiny jeho známých. A zavzpomíná s námi i na to, jak se dozvěděl o jaderném výbuchu v Černobylu.

Možná je to naivní, ale stále věřím v sílu ulice. Věřím v to, že až se Rusové více seznámí s pravdou, která je jim nedostupná a až uvidí zinkové rakve, tak se ten národ probudí. Já stále věřím v to, že Rusové jsou jako každý jiný národ. Čekám na to, až ta společnost dostane nějaký impulz. Až se dostanou ke slovu ruské matky, organizace, která je potlačována, umlčována nebo až Rusové zjistí opravdové dopady sankcí, tak v ruských ulicích uslyšíme, že to už stačí.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *