Zdroj: Facebook Infocentrum Kravaře v Čechách

Na benefiční akci v Kravařích vystoupí i The Tap Tap. Peníze poputují na nákup sociálního automobilu

Ve městě Kravaře proběhne již čtvrtý ročník benefiční akce, která si letos klade za cíl vybrat dostatečný finanční obnos na koupi sociálního automobilu pro Centrum zdravotně postižených v Libereckém kraji. Svojí návštěvou tak můžete podpořit dobrou věc a zároveň si užít den plný zábavy.

Už v sobotu 23. července na koupališti v Kravařích proběhne benefiční akce na podporu Centra pro zdravotně postižené. ,,V minulých letech jsme pořádali benefiční akci na podporu zdejšího chlapečka trpícího mozkovou obrnou, druhý ročník byl věnován hospicům v Liberci a Litoměřicích a v minulém roce byla akce zaměřena na obnovu zdejšího kostela,‘‘ uvádí Veronika Chocholoušová, vedoucí kultury a informačního centra města Kravaře.

Letošní ročník přinese návštěvníkům především koncerty, ale také soutěže a různé další atrakce. ,,Celý program je situován tak, aby byl pro širokou veřejnost, pobavil a zároveň ponaučil děti i dospělé. Začínáme programem pro děti, pokračujeme seniorským programem a pak už následuje set pro všechny věkové skupiny,‘‘ vysvětluje Chocholoušová.

 Předešlý ročník benefiční akce (zdroj: Facebook Infocentrum Kravaře v Čechách)

Akci odstartuje dětská pirátská show, následovat bude program Veselé trojky z TV Šlágr a vystoupení baviče, moderátora a zpěváka Vladimíra Hrona. Zpestřovat celou akci pak bude hudba všech žánrů. Na podiu se objeví popová kapela Vanua 2, která představuje spojení některých současných a bývalých členů Blue Effectu, a také beatboxer En.dru. Vrcholem celého dne bude vystoupení kapely z Jedličkova ústavu The Tap Tap, pod vedením Šimona Ornesta. Akci zakončí kapela Aneta & the soul uncles a v pozdějších hodinách DJ Luky.

 Předešlý ročník benefiční akce (zdroj: Facebook Infocentrum Kravaře v Čechách)

V rámci doprovodného programu se můžete těšit například na soutěže s Českým červeným křížem, nebo simulátor nárazu při autonehodě s BESIPEM. ,,Dále návštěvníky čeká jízda na handbiku s mistryní ČR paní Hurtovou, kde si děti i dospělí budou moci vyzkoušet, že i s handicapem se dá dělat spousta věcí,‘‘ dodává Chocholoušová. Pro ty nejmenší je v areálu přichystáno plno atrakcí jako jsou trampolíny, kolotoče, obří skluzavka, nebo stánek s malováním na obličej a jízda na koních se stájí Mukařov.

Po zakoupení vstupného 250 Kč mají návštěvníci vše kromě občerstvení zdarma. Výtěžek z prodaných vstupenek dále celý putuje na danou věc. Pokud chcete Centrum pro zdravotně postižené podpořit svými nákupy, stáhněte si Pomocníka ZDE. Pokud tak učiníte do 23.7., poputuje na organizaci 30 Kč i bez nákupů.

Jsem studentkou žurnalistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci. Na neziskovkách se mi nejvíc líbí obětavá práce lidí, kteří se jejich prostřednictvím snaží pomáhat ostatním. Jsem hrdou maminkou pěti koček, a ve volném čase se kromě pečování o ně věnuji také tvorbě digitálních ilustrací, poslechu hudby všeho druhu, cestování a sledování Tří Tygrů.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *