Centrum dětské paliativní péče tady nebylo, tak jsme ho založili. Radka Vernerová a Dům pro Julii

Radka Vernerová před lety přišla s myšlenkou dětského kamenného hospice. V epizodě probíráme jak bude zanedlouho otevřený hospic vypadat nebo kdo byla holčička Julie, podle které je zařízení pojmenováno. A dozvíte se i jestli a jak se změnil přístup nemocničního personálu či z jaké země Radka čerpala inspiraci. 

Epizodu si můžete pustit také na Spotify nebo Apple Podcasts.

Asi největší mýtus spjatý s dětskou paliativní péčí je ten, že se jedná o péči pro děti v terminálním stádiu nemoci. Většinou přitom jde o chronicky nemocné děti, o které doma rodiče mohou pečovat i několik let. Máme klienty od jednoho roku do 20 let. Terminální stádium může být velmi krátká doba, ale to stádium před tím, kdy je ten stav stabilizovaný, může být ohromně dlouhé. Což směřuje k vyčerpání a vyhoření celé rodinné jednotky.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *