Kryštůfek pomáhá tisícům zraněných dětí. Kateřina Adamíková z NF Kryštůfek v Pijavicích

Kryštůfek je komunikační prostředek mezi záchranáři a dětmi, kterým se stal nějaký úraz. Pomáhá ale například i při rehabilitacích nebo v mnoha českých nemocnicích. S ředitelkou Nadačního fondu Kryštůfek, Kateřinou Adamíkovou, mluvíme o tom, jaký příběh zraněného dítěte na ni zapůsobil nebo jakým dalším činnostem se fond věnuje.

Podcast je k poslechu na Spotify nebo stránce Audiolibrix.

Ve spolupráci s Asociací zdravotnické záchranné služby se snažíme pomoci i zdravotním záchranářům, kteří se ocitnou v tíživé životní situaci. V letošním roce máme už vyhlášenou čtvrtou takovou veřejnou sbírku. Jde o případy, kdy sám záchranář potřebuje pomoci nebo se mu v rámci práce stane úraz. Bohužel jsou i situace, kdy záchranář/ka zahyne. Tak se snažíme pomoci pozůstalým a jeho rodině.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *