Ilustrační obrázek (zdroj: pexels.com)

Co byste dělali, kdyby vám zbývaly jen dva týdny života? Cesta domů organizuje novou kampaň

Organizace Cesta domů na začátku října 2022 spustila novou kampaň Daruj Cestu domů. Ta se zaměřuje na získání dostatku prostředků na poskytování péče umírajícím lidem a jejich blízkým v jejich domovech, kde se cítí dobře a důstojně. Realizaci kampaně financoval nadační fond Lidé Lidem, který pomáhá neziskovým organizacím.

Kampaň Daruj cestu domů pracuje s kontrastem mezi všedním životem běžného člověka a posledními okamžiky života pacientů Cesty domů. Hlavní náplň odkazuje na dva týdny života – průměrnou dobu, po kterou mobilní hospic Cesta domů pečuje o své pacienty. Lidé napříč čtyř generací reagují na dvě otázky: Co budete dělat v následujících dvou týdnech? A co byste dělali, pokud by to byly vaše poslední dva týdny?

Finančním darem můžete podpořit tým Cesty domů – lékaře, zdravotní sestry, sociální pracovníky a desítky dalších odborníků a pomůžete těžce nemocným lidem plnit přání odejít v klidu, důstojně a v blízkosti své rodiny. 80% lidí si přeje zemřít doma, ve známém prostředí, mezi svými blízkými, ale jen 20% se to opravdu splní. „Naším hlavním cílem je zlepšit péči o lidi na konci života a razit filosofii, že umírání je důležitá a přirozená součást lidského života, kterou bychom měli vědomě přijmout,“ říká Ruth Šormová, ředitelka Cesty domů.

Přispět můžete na oficiálním webu organizace, kde se taky dozvíte, kolik stojí jeden den péče o pacienta, nebo kolika umírajícím už zvládl hospic pomoci. 

Cesta domů pomáhá lidem v posledních chvílích života

Organizace provozuje domácí hospic a poradnu pro nevyléčitelně nemocné a jejich rodiny. Přispívá ke společenským změnám s cílem zlepšit péči o lidi na konci života. Navíc domácí hospic nabízí praktické kurzy pro ty, kteří pečují o své blízké sami doma.

Zdroj: Cestadomu.cz

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *