Prakticky od počátku umělecké dráhy jsem se věnoval pomoci lidem. Světově uznávaný fotograf Jindřich Štreit v Pijavicích

Jindřich Štreit je fotograf, pedagog a organizátor kulturního života. V epizodě probíráme, jaký vliv na něj mělo rodinné prostředí, jakému projektu se ještě nevěnoval a kdy přišel okamžik, ve kterém se rozhodl dělat tak trochu jiné umění.

Podcast si můžete poslechnout v mírně zkrácené verzi na Spotify nebo na Apple Podcast.

V poslední době jsem dělal projekt o bruntálských továrnách. O Bruntále se mluví vždycky negativně. Říká se, že je to místo, kde končí život. Rozhodl jsem se proto podívat se na Bruntál trochu jinýma očima. Se starostou jsme vybrali šest továren, které jsem fotografoval. A zjistil jsem, že všechna tato zařízení jsou doslova na světové úrovni.  Mimořádné tam jsou nejen věci, které se tam vyrábí, ale i to, jak jsou organizované, postavené a jak prosperují. Za posledních 30 let jsem projel všechny evropské státy, Ameriku, Brazílii, Japonsko… A všude jsem se zajímal i o továrny. A zjistil jsem, že v Bruntále je úžasné zázemí. Proto jsem vytvořil výstavu a katalog, který budeme prezentovat i v Senátu.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *