Jak jsou na tom Češi se zdravím? Nina Formánek Jaganjacová hostem Pijavic

Nina Formánek Jaganjacová založila neziskovou organizaci Sifty 52. Organizace vzdělává v oblasti zdraví, zaměřuje se na kvalitní informace, ale i dezinformace i v oblasti zdravotní prevence. S Ninou v epizodě probíráme její pracovní zkušenosti ze zahraničí, empatii a přístup českých lékařů nebo proč je je poslední dobou velkým tématem pro Ninu reprodukční zdraví.

Podcast je k dispozici ve všech podcastových aplikacích, jako je Spotify nebo Apple Podcasts.

Lhostejní ke svému zdraví nejsme. Jen se často lidé bojí. A také nechtějí mít špatné výsledky, nechtějí upravovat svůj životní styl, stravu. Nicméně způsobujeme  si čím dál větší potíž tím, že nevíme, že jde o nějaký příznak, že opravdu není normální, že jsem například tak často unavená. Nevědomost je větší problém. A tím, že je české zdravotnictví na tak vysoké úrovni, tak potom nemáme takovou tendenci o sebe pečovat. Spoléháme na to, že nás doktoři vyléčí.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *