Ilustrační obrázek: Pixabay.com

Co všechno můžete koupit za 100 korun? Třeba hudbu, která pomáhá od Nadačního fondu Melodio

Užít si hudbu a podpořit hendikepované umožňuje Nadační fond Melodio z Prahy. Nabízí posluchačům koupi nevšedních skladeb vlastní tvorby, což je jeden ze způsobů, jak mohou podpořit hendikepované, a lidi v těžké životní situaci, kterým se z těchto peněz zaplatí kouč. A nejen to, pořádají i koncerty, na které se zájemci mohou přijít podívat anebo se zapojit jako dobrovolníci.

„Koučové pomáhají lidem objevit jejich potenciál, jejich sny, které měli už dlouho, jen na ně zapomněli. Zároveň pomáhají překonat jakékoliv bariéry, které lidé mají a objevovat nové vize, kterým směrem by se mohl jejich život ubírat,“ vysvětluje Šimona Mašková z Nadačního fondu Melodio.

Pomoc kouče stojí okolo dvaceti až třiceti tisíc korun a právě vybrané peníze za skladby, které lidé najdou na webových stránkách Nadačního fondu Melodio, přispívají konkrétním lidem na pokrytí nákladů. Poté co handikepovaní absolvují několik sezení s osobním koučem, kde objeví oblasti, ve kterých by se dále mohli rozvíjet, pomůžou jim v Melodiu s realizací jejich snů, ať už se jedná o různé rekvalifikační kurzy nebo kurzy zaměřené na volný čas, jako je třeba kurz vyšívání.

Zdroj: Nadační fond Melodio

A jak tento projekt podpořit? Je několik možností. První z nich je koupě hudby na stránkách Nadačního fondu Melodio. Tam mohou lidé najít několik upoutávek na skladby zpěvačky Shimony, celou verzi písně si pak mohou koupit přes platební portál za 100Kč. Tato stokoruna pak pomůže s pokrytím nákladů spojených s dalším rozvojem Romany, Matese, Michala a dalších klientů Melodia. „Hudbu, která je na našem webu dostupná zatím tvořím já sama s přáteli, ale pokud by měli další umělci zájem s námi spolupracovat a poskytnout své skladby pro dobrou věc, velmi rádi se s nimi domluvíme,“ dodává Šimona.

Publikum na prvním benefičním koncertu. Zdroj: Nadační fond Melodio

Další možností, jak právě tento projekt podpořit, je zapojit se jako dobrovolník, ať už při pořádání koncertů jako šatnáři, osvětlovači, moderátoři či zvukaři, ale i pomoc se správou sociálních sítí je vítaná. Na nejbližší koncert Shimony a Jany Rychterové, který pořádá Melodio na podporu Romany a Matese, se mohou lidé přijít podívat do Malostranské besedy v pondělí 29. května.

„Máme v plánu pokračovat v pořádání dalších koncertů a samozřejmě produkovat hudbu, jejíž koupí mohou lidé přispět našemu nadačnímu fondu, do budoucna bychom kromě koncertů uspořádali i akci, která propojí hudbu a divadlo,“ uzavírá Šimona Mašková z Nadačního fondu Melodio.

Jsem studentkou mezinárodních teritoriálních studií v Brně. Novinařinu jsem chtěla dělat už od základky a protože ráda poznávám svět, jako druhý obor jsem zvolila mezinárodní vztahy. Hodně cenných zkušeností jsem si odnesla ze stáže na Tanzanském konzulátu a v České televizi. Na neziskovkách se mi nejvíc líbí to, jaký mají přesah a dokážou spojovat lidi z celého světa.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *