Ilustrační obrázek, zdroj: freepik.com

Vydejte se na běh po Krkonoších Ze dna na vrchol a podpořte léčbu závislostí

Chystá se další ročník benefičního běhu SANANIM. Jedná se o štafetový běh z nejnižšího bodu Česka do toho nejvyššího s celkovou délkou 160 kilometrů. Běh se uskuteční od 13. do 15. září. První registrace a přihlášky můžete odeslat už teď.  

„Účastníci se mohou těšit na náročnou, ale krásnou trasu, která začíná v Hřensku, pokračuje přes Labské pískovce, Lužické hory, Jizerské hory a končí na Luční boudě v Krkonoších,“ říká Anna Jarmarová PR specialistka SANANIM. 

Cílem benefičního běhu s názvem Ze dna na vrchol je nejen podpora léčby závislostí, ale také motivace lidí k překonávání osobních výzev. Startovné a další příspěvky poputují na financování léčby a prevenci závislostí, což je hlavním posláním organizace SANANIM. 

Zdroj: SANANIM z.ú.

  • Datum konání: 13.–15. září 2024 
  • Trasa: Hřensko – Luční bouda (Krkonoše) 
  • Kategorie: jednotlivci, dvojice a týmy 
  • Startovné: 2000 Kč na osobu (50% sleva pro týmy neziskových organizací) 
  • Zahrnuje: měření času, občerstvení, zdravotnický dozor, přespání na neděli 

Zaregistrujte se sami, nebo se svými přáteli. Pohybem můžete ukázat lidem, jak je důležité překonávat vlastní překážky a hranice. Více informací a registracinajdete na webových stránkách SANANIM.  

Zdroj: SANANIM z.ú.

Ročník 2023 

Závod v minulém roce sklidil báječné ohlasy, o to příjemnější je organizace nadcházejícího ročníku. „První ročník benefičního běhu, který se konal poslední květnový víkend 2023, zaznamenal velký úspěch. Akce přilákala širokou škálu účastníků včetně klientů SANANIMu, ultramaratonců a nadšenců do běhu,“ popisuje Jarmarová. 

Díky této akci se podařilo zvýšit povědomí o problematice závislostí a získat významné finanční prostředky na podporu léčby. Trasa vedla přes České Švýcarsko, Lužické hory, Jizerské hory a Krkonoše, což dohromady tvořilo 160 km. 

„Startuju sama o hodinu později než ostatní. Je vedro. Těším se, až ta žlutá koule zaleze. Přej a bude ti přáno. Přání se vyplní na Luži, kde chytám parádní západ Slunce. O kus dál pak chytám Petru. Petra je klientkou Sananimu. Pět let čistá. Před tím patnáct let na drogách. Kilometry už ubíhají sakra pomalu. Štráchání se na Sněžku po stomílové trase má své kouzlo. Takto okouzlena dobíhám na Luční boudu,“ takové byly bezprostřední dojmy jedné ze závodnic.  

Jsem srdcem snílek, baví mě dobrodružství. Miluji kreativitu a tvorbu, maluji, píšu a učím se grafiku. Studuji na UPOL Mediální a komunikační studia, mám ráda komunikaci s lidmi, nejvíce mě baví rozhovory a reportáže z místa dění. Zastávám názor, že to, co dáme do světa, se nám vrátí, a že dobré skutky mají smysl.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *