Solidarita = zdravá společnost. Tereza Kvapil Pokorná hostem podcastu Pijavice

Osobnost nevladního sektoru 2017, projektová manažerka, redaktorka a zakladatelka skupiny Talentovaní umělci Tereza Kvapil Pokorná mluví o tom, jak skloubit umění, kulturu a dobročinnost, jaké bylo vybudovat organizaci s krabicí papírů, počítačem a kopírkou a proč je sdílení know how stejně tak důležité jako peněžní dary.

“Jedna z prvních prací byla v korporátu, kde jsem byla několik let. Potřebovala jsem si trochu vyrovnat nesmyslnost té práce, to, že tam vlastně jen někomu pomáhám vydělat peníze. Vyrovnávala jsem to tím, že jsem se ve volném čase věnovala dobrovolnictví. Díky tomu jsem získala hodně různorodých zkušeností v oblastech, kde se dnes pohybuji. Jedná se o  projektový management, marketing, controlling, fundraising, komunikace. A protože jsem v těchto oblastech nikdy neměla žádného mentora, tak jsem se učila metodou „pokus-omyl“, a můžu říct, že tím jsem si dala sama sobě do života úplně nejvíc.”

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *