Zdroj: drobotdean (freepik.com)

Česká škola bez hranic pořádá konferenci a propojuje svět s Českou republikou

Poslední červencový týden se v Praze koná XIII. mezinárodní konference českých škol v zahraničí. Kromě metodických programů pro učitele nabízí i bohatý doprovodný program v podobě přednášek, výstav a koncertů.

Program: webináře i umění

Organizátoři konference nabízí po celý týden velké množství webinářů, které jistě přinesou inspiraci učitelům a pedagogům. Webináře se týkají například kritického myšlení, vedení on-line výuky nebo poezie pro děti. Celý program si můžete prohlédnout tady.

Ve čtvrtek večer se koná společenský večer, kdy bude na programu komentovaná prohlídka výstavy Fenomeander v centru současného umění DOX. Tato výstava představí české umělce, kteří tvoří pro dětské nakladatelství Meander. Výstava ukazuje, jak je možné propojit literaturu, výtvarné umění a tvorbu pro děti. Po výstavě se koná koncert s podtitulem Pocta Tomáši Grulichovi. Tomáš Grulich, který loni zemřel, byl český senátor a dlouholetý podporovatel českých škol v zahraničí a tímto koncertem mu chce Česká škola bez hranic vzdát hold a zavzpomínat na něj. Na programu bude jazzová hudba v podání zpěvačky Anny M. Kolingerové, kytaristy Pavla Obermajera a kontrabasisty Tarase Voloshchuka.

Co je Česká škola bez hranic?

Česká škola bez hranic je projekt, který nabízí výuku češtiny a českých reálií pro děti za hranicemi ČR jako doplnění každodenního vzdělání. Působí v Bruselu, Curychu, Drážďanech, Londýně, Mnichově, Paříži, Rhein-Main a Ženevě a postupují v souladu se vzdělávacími programy ministerstva školství, takže se žáci, kteří se vrátí do České republiky, mohou bez problémů začlenit do českého vzdělávacího systému. Kromě každoroční konference pořádá pro děti také olympiády v českém jazyce a poskytuje informace a konzultace pro krajany žijící v zahraničí. Na celý projekt můžete přispět i u nás na Givtu.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *